Libertate …

Asta seara am inspiratie (e si normal dupa 2 pahare de vin!)

Plus ca nu am cu cine vorbi. La ora asta cam toti prietenii internauti fie dorm fie joaca WOW si Counter in retea, asa ca eu mai postez cate ceva!

Titlul acestui post e Libertate si pe buna dreptate. Acum mi-am adus aminte de faptul ca in 25 decembrie i-au impuscat pe sotii Ceausescu. Spun i-au impuscat, pentru ca nu stiu exact cine! Din cate am citit, Elena si Nicolae au fost pusi in fatza unui pluton de executie si sacrificati!

La revolutia din ’89 aveam 3 anisori, tot ce mai tin minte era nebunia de la televizor, o vedeam pe maica-mea agitata prin casa, nervoasa peste masura ca tati e la Revolutie si cine stie ce se putea intampla, mai ales ca auzise ca armata incepuse sa traga in multime.

Din ’90 incoace tot aud de conceptul de libertate. Dar, totusi, ce e libertatea asta? Suntem cu adevarat liberi?

images.jpg

Din motive lesne de inteles, nu pot face comparatia intre perioada comunista si post comunista, pentru ca eu nu-mi pot imagina cum e sa stau la coada la magazin sa cumpar o paine cu cartela. Nu pot concepe faptul ca cineva te salta daca spuneai un banc anti Ceausescu, sau pentru ca ascultai Europa Libera.

Din punctele acestea de vedere, da putem spune ca suntem liberi.

Judecand insa manifestarile din Parlamentul Romaniei de saptamana trecuta ma intreb de ce avem atat de multa libertate? De ce suntem atat de orbi si ii alegem in aceleasi functii pe aceeasi comunisti? Pe aceeasi oameni care au facut atat de mult rau? Pe acei oameni care, judecand dupa comportament si modul de exprimare, nu ar trebui sa aiba mai multe drepturi decat un cimpanzeu?!

Probabil ca efectul secundar al vinului e multitudinea de intrebari retorice, pentru ca nu cred ca exista un raspuns logic avand in vedere situatia actuala din Romania!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.