Blood and Chocolate

Cine ar fi crezut ca o reclama banala din tramvai ma va convinge sa vizionez filmul Blood And Chocolate, o productie a anului 2005 -conform Cinemagia– regizat de Katja von Garnier

Pe scurt, e vorba despre oamenii lup si lupta lor pentru supravietuire in jungla urbana. Desi sunt organizati intr-un fel de societate secreta, totul trebuie sa fie bine pus la punct pentru ca oamenii sa nu le dezvaluie adevarata identitate, lucru ce ar duce la disparitia oamenilor lup. In rolurile principale ii gasim pe Olivier Martinez, cel care-i da viata lui Gabriel, conducatorul haitei, tanara Vivian, intr-un rol bine interpretat de Agnes Bruckner – (printre multe alte filme a mai jucat in cateva episoade din “The Bold and The Beautiful” si “Alias”) iar cel ce declanseaza efectiv nebunia in film e Aidan Galvin-interpretat de Hugh Dancy, un artist care se indragosteste de frageda Vivian.

blood.jpg

Filmul e realizat in Bucuresti, dar sincera sa fiu e prima productie americana in care actiunea are loc in Romania si care surprinde pe pelicula si alte imagini, mai putin dramatice in legatura cu tara noastra. Arata cealalta fata a tarii noastre, cea boema, culturala, artistica, misterioasa. Trebuie sa recunoastem, avem cu ce ne lauda cand vine vorba de patrimoniu cultural, pacat ca sunt multi care prefera sa-si bage ceva in ea de cultura! 🙁

Multe dintre productiile cinematografice filmate in tara noastra si produse dupa scenarii americane au infatisat Bucurestiul ca o pubela a Europei, ca o tara in care oamenii au ramas in Epoca Medievala -nu generalizam, desi avem destule exemple, chiar in pozitii importante in stat-, unde principalul mijloc de transport este caruta trasa de boi. Boi sunt aia de au permis ca imaginea noastra sa fie denaturata.

In fine, prea multe nu va mai povestesc despre film, prefer sa va las pe voi sa-l urmatiti. Va mai spun doar ca efectele speciale sunt destul de superficiale, se putea si mai bine, dar e ok pentru inceput.

Vizionare placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.