Ce asculta Europa la radio?!?

Vizitez destul de des site-ul IQRadio , e singurul site de unde pot afla si eu mai multe informatii despre posturi de radio, formate, emisiuni noi, campanii, promotii si altele.

Ei, bine vazand topul celor mai difuzate piese din ultima vreme, la posturile de radio din Europa, am observat cateva similaritati intre ascultatori din diferite tari ale Europei. Astfel ca in Austria, Belgia, Danemarca, Elvetia si Suedia pe locul 1 in acest clasament se afla Nelly Furtado cu piesa All good things (come to an end), fiecare clasament fiind completat de piese interpretate de artisti internationali, artistii nationali nereprezentand o prioritate pentru animatorii de radio.

   

Ei bine, lucrurile stau cu totul altfel in Peninsula Iberica, mai exact in Spania, acolo unde topul cuprinde numai artisti nationali, unii dintre ei cunoscuti si peste granitele tarii (vezi David Bisbal si Alejandro Sanz), pesemne ca spaniolii sunt foarte mandri de sangele lor latin cat si de zestrea lor muzicala.

   

In Italia intalnim cam aceleasi tendinte ca si in Spania, cu mentiunea ca italienii au ascultat totusi ceva Robbie Williams si Nelly Furtado. Doar se tin falosi ca sunt in pas cu moda mereu, nu?!?

In Grecia s-a ascultat foarte mult piesa de come-back a celor de la Reamonn, Tonight, dar nici artistii lor nationali nu au fost dati uitarii. Probabil ca ei au cu ce se mandri, nu ca noi!

Si la nemti se asculta mult muzica artistilor deja consacrati (pop si dance in principiu), dar preferatul animatorilor de radio a fost HERBERT GROENEMEYER cu piesa LIED 1 – STUECK VOM HIMMEL … mda, don’t even ask!

Trecem la amantii perfecti, francezii, care au putut sa-si cucereasca partenerele lor prin muzica lui Kamini, nu stiu cine e, dar sper ca i-a ajutat pe bietii francezi “to get some pussy”. Eu una, nici daca ar canta mai bine ca Barry White nu m-as baga in pat cu un francez …

La final, va spun ce s-a difuzat foarte mult in Marea Britanie, tara ce a dat nastere multor homosexuali si multor monstrii sacri ai muzicii. Asadar, in topul preferintelor s-a situat Mika, un artist nou venit, care a fermecat audienta cu piesa Grace Kelly, si sincera sa fiu, nu m-a mirat faptul acesta, avand in vedere afinitatea britanicilor pentru actrita Grace Kelly, dar si pentru ca piesa e foarte ritmata, usor de retinut.

La noi ce se asculta? Pai pe locul intai in topul preferintelor animatorilor postului de radio Favorit Fm, au ramas tot Gutza si Ala mic cu muci in gat. La celelalte posturi de radio s-a mai ascultat ceva Take That, Nelly Furtado, Robbie Williams, Activ, Reamonn, Mika si altii.

Voi, ce ascultati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.