Ce mai citim: Anne Rice – Povestea Hotului de Trupuri

Prietenul meu mi-a facut cadou, de 8 martie, o carte. Stia el ce stia. Cartea respectiva se numeste “Povestea Hotului de Trupuri“, e scrisa de Anne Rice si face parte din seria Cronicilor Vampirilor.anne rice povestea hotului de trupuri

Mai exact e povestea aventurii lui Lestat, vampirul in jurul caruia au fost construite multe carti din serie, in cautarea visului suprem al vampirilor : acela de a fi din nou om! Doar ca, lucrurile nu stau exact asa cum se asteapta creatura noptii. Raglan James, un vrajitor cu puteri psihice puternice, il ademeneste pe vanitosul Lestat in cursa si reuseste sa-l convinga asupra schimbului de trupuri.

Odata ajuns om, Lestat descopera lucrurile ce tin de viata de muritor, lucruri si fapte ce-l inspaimanta. Il sperie vulnerabilitatea, sensibilitatea, lipsa puterilor supernaturale, se ingrozeste cand observa ca nu mai are abilitatile din viata de vampir, chiar si mancatul, mersul la toaleta sau procesul reproducerii ii fac sila. In scurta sa viata ca muritor Lestat comite un viol (deh, nu avea control, iar erectia era prea mare) si ajunge pe patul de spital, fiind la doar un pas de moarte.

Culmea, creatura intunericului, transformata in om pentru o scurta perioada, este salvata de o calugarita, o femeie ce decide sa renunte la castitate pentru o noapte cu Lestat.

In ajutorul lui Lestat care-si doreste nemurirea inapoi vine David Talbot, generalul superior al ordinului Talamasca (va las pe voi sa aflati cu ce se ocupa ordinul asta). Cei doi reusesc nu numai sa-l indeparteze pentru totdeauna pe Hotul de trupuri, dar in acelasi timp David, care nu mai avea mult timp de trait, isi redobandeste tineretea si vigoarea.

Toate intamplarile prin care trece vampirul sunt descrise detaliat, accentul cazand pe partea sufleteasca, cum se simte, ce simte etc.

Daca sunteti amatori de aventuri sangeroase, presarate pe alocuri cu diverse teme filosofice si scene de amor descrise in detalii, in care vampirii sunt eroii principali, atunci nu ar trebui sa ratati vreo carte din seria Cronicile Vampirilor de Anne Rice.

6 thoughts on “Ce mai citim: Anne Rice – Povestea Hotului de Trupuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.