Cinemateca de acasa

Nu stiu ce se intampla cu mine, dar in ultima vreme am avut prea multa rabdare. Drept urmare am si vizionat mai multe filme, mai mult sau mai putin bune.

Am vazut Border Town, o productie cu Jennifer Lopez, Martin Sheen si Antonio Banderas in rolurile principale. Filmul este inspirat din fapte reale si trage un semnal de alarma asupra modului in care sunt tratate femeile din Juarez, un orasel situat la granita cu Statele Unite ale Americii. Jennifer joaca rolul unei jurnaliste dure dar din punctul meu de vedere, oricat de impozanta ar parea prin silueta sa deloc androgina, doamna Lopez nu se potriveste deloc in postura lui Lauren Adrian (jurnalista). De la modul in care tine tigara si se forteaza sa arate ca stie sa fumeze, pana la modul in care orice scena emotionanta e lipsita de farmec, Jennifer nu reuseste sa ma convinga ca si actrita. E o femeie frumoasa, trebuie sa recunosc, dar mai bine ramane la roluri de menajera delicata.

Am mai vazut Red Dragon, prima parte din trilogia ce-l are in prim plan pe Hannibal Lecter. Nu stiu cat de obiectiva poate fi parerea mea despre film avand in vedere ca Anthony Hopkins e unul dintre actorii mei preferati. Felul sau de a juca ma cucereste si desi are trasaturi fine si deloc vulgare, intra foarte bine in pielea lui Hannibal. Poate ca privirea sa e cea care ma fascineaza atat de mult.

Apropo de Anthony Hopkins, am avut placerea sa-l revad in rolul lui mr. Crawford, un om de afaceri cu un extraordinar simt ptr detalii. Fiind casatorit cu o femeie mai tanara decat el, care nu-l iubeste, se vede pus in fata inevitabilului : infidelitatea sotiei. In cazul in care va atrag productiile pline de mister si foarte bine gandite pana in ultimul detaliu, Fracture – caci asa se numeste filmul- e una dintre cele mai reusite productii pe care le-am vazut in ultima vreme.

De la  filme grele am trecut la comedia Let’s go to prison. E un film bun, te destinde, iti ofera doza necesara de ras, mai ales dupa o zi obosita de munca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.