Cinemateca de acasă

În ultimele zile am avut timp să vizionez şi ceva filme. Recomandările mele :
1. American Gangster. Prima gând care mi-a venit în minte după vizionarea primelor minute e că acest film ar fi un fel de readaptare a trilogiei Naşul care l-a consacrat pe Marlon Brando. Ei bine, nu a fost aşa. Mi-a plăcut la nebunie şarmul lui Denzel Washington, nebunia şi nonconformismul lui Russell Crowe şi felul în care cei doi oponenţi au ajuns să colaboreze după ani întregi în care au avut în comun banii şi drogurile. Russel interpretează rolul unui poliţist cinstit, ultimul mohican aş putea spune într-o lume în care drogurile făceau legea. Împreună cu câţiva camarazi reuşeşte să anihileze, treptat, întreagă societate construită în urma traficului de stupefiante şi crime. Denzel, un băiat sărac, crescut pe lângă unul dintre magnaţii lumii interlope, reuşeşte cu tact şi discreţie să ofere plăcere şi vise şi în acelaşi timp să impună respect. În ceea ce mă priveşte, American Gangster e unul dintre cele mai bune filme ale anului 2007.

americangangster.jpg

2. Zeitgeist. Un film extraordinar care a reuşit să mă facă să-mi pun anumite semne de întrebare. De la miturile religioase şi până la maril afaceri americane, nimic nu e trecut cu vederea de autorii acestui film. Michael Moore a pus cărămida la ceea ce reprezintă un drum lung al documentarelor realiste. Ar fi impropriu să spun că datorită acestui film mi-am schimbat mentalitatea referitor la religie sau teoriile conspiraţioniste. Dimpotrivă, pot spune că am devenit mult mai reticentă şi nu mai aplec urechea la orice bârfă auzită la televizor.

3. Garfield Gets Real. O animaţie nu foarte reuşită dar care surpinde savoarea benzilor desenate cu Garfield, atât de celebre. Dacă ar fi să dau o notă acestui film aş spune 6, cu indulgenţă.

odiegarfield.jpg

5 thoughts on “Cinemateca de acasă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.