Cinemateca de acasa

Zilele acestea am vizionat 2 filme pe care doream de ceva vreme sa le vad, dar lipsa de timp si-a spus cuvantul.

Am vazut productia The Ex o comedie a anului 2007. Sincera sa fiu, m-a amuzat teribil dar m-a si enervat la culme filmul asta. Protagonistul, Zach Braff, a jucat foarte bine rolul de prostanac. Dar in unele faze, prostanacul, deja “fumat” in cinematografie, e prea de tot. E un film bun, mai ales pentru fazele comice si pentru naturaletea cu care intepreteaza Zach.

Cel de-al doilea film vizionat este Memoriile unei Gheise. Inca de la inceput m-a deranjat foarte tare o chestie : daca actiunea filmului are loc in Japonia, inainte de razboi, de ce mama naibii actorii nu au vorbit in limba lor natala? De ce trebuia fortat filmul cu o engleza de balta? In ceea ce priveste firul narativ, nu s-a respectat chiar tot din carte. Eu am citit-o inainte de a viziona filmul si trebuie sa recunosc ca imaginea creata in mintea mea dupa lecturare nu prea se potriveste cu ceea ce am vazut in film. Unde mai pui ca au prezentat mult prea pe scurt traditiile gheiselor : imbracarea chimonoului, machiajul specific, ritualul ceaiului, arta intretinerii atmosferei, etc.

Ma rog, poate sunt eu prea subiectiva si asteptam ceva mai mult de la un film ce a castigat 3 premii Oscar.

2 thoughts on “Cinemateca de acasa

  • Nu are rost sa te alarmezi, intotdeauna un ecranizarea va fi sub carte ca valoare, iar daca ai si citit cartea inainte, filmul iti va lasa un gust amar. Asta trebuia s-o stii 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.