D’ale mele …

Cei care ati urmarit asta seara (8 ian. 2007) programul de la Antena 1, ati vizionat cu siguranta si filmul Spartacus, o productie a anului 2004 cu Alan Bates in rolul principal, iar cei ce nu….well, nu stiti ce ati ratat!

Nu sunt o mare amatore de filme violente (ok, din punct de vedere al violentei e mic copil pe langa Patimile lui Hristos sau mai noul Apocalypto) dar filmul m-a facut sa-i dau dreptate lui Marius Tuca, ce a tras un semnal  de alarma in editorialul din Jurnalul National de azi, asupra faptului ca devenim din ce in ce mai violenti, mai salbatici, mai agresivi, mai dornici de rau decat de bine.

Spun acestea cu parere de rau! In filmul mai sus mentionat am vazut cum se luptau gladiatorii in arene si cum spectatorii din ce in ce mai dornici de sange si adrenalina hotarau sorta celui invins, in condamnau la moarte doar de dragul “spectacolului”.

Cineva mi-a spus ca asa era in vremurile acelea. Dar, oare, history isn’t repeating itsef? Oare, nu involuam in loc sa evoluam? Oare nu ne intoarcem la instinctele primare?

Cum poti sa fii atat de crud? Cum poti sa te exciti vazand un om murind? Cum te poti simti satisfacut vazand cum cineva e schingiuit? N-am sa inteleg niciodata lumea aceasta! De ce lumea aceasta e atat de rea? Nimeni nu mai e dornic de o fapta buna, de un ajutor, de un sfat prietenesc fara intentii ascunse sau, de ce nu chiar de un compliment?!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.