Hai la vot!

În weekend, mai exact duminică, 25 noiembrie 2007, românii sunt chemaţi la vot. Ce alegem? Cum ce?!? Domnii şi doamnele care vor ocupa fotolii de europarlamentari in Parlamentul European de la Strasbourg.

Mă uitam de dimineaţă la un afiÅŸ electoral uriaÅŸ cu Petru Filip ÅŸi mi-am adus aminte că o seamă de români nu vor ajunge să voteze. Cine? Bloggeri care pleacă în Bulgaria : Bruta mea mică, Zoso, Visurât, Denisuca, Arhi, Piticu, DeCe, Blogatu ÅŸi alÅ£ii care ‘or mai merge în frunte cu nenea ÅŸi tanti de la Neogen. Păi, se poate domnilor ÅŸi domniÅŸoarelor, tocmai voi, cei care schimbaÅ£i mentalităţi ÅŸi daÅ£i cu parul în reprezentanÅ£ii politichiei româneÅŸti să nu mergeÅ£i la vot? Păi, ce exemplu daÅ£i blegosferei româneÅŸti?!?

Dacă încă nu ştiti care sunt principalii candidati, haideţi să ne informăm împreună!

Din partea PD candidează următorii :
Sorin Frunzăverde, de 47 de ani vicepreşedinte al acestui partid. A fost ministru şi cică ar fi responsabil cu relaţiile internaţionale. O tanti, de 31 de ani, pe numele său Roberta Alma Nastase, sociolog de profesie candidează de asemenea pentru fotoliul de europarlamentar. Actualul primar al Oradiei, Petru Filip candidează de asemenea pentru un fotoliu confortabil la Strasbourg. Oare la Strasbourg deţine tot atâtea clădiri în centrul oraşului?!? Ultima candidată, din partea PD, care depăşeşte cele 5% obligatoriu pentru reprezentarea in Parlamentul European, e tanti Monica Iacob Ridzi, de 32 de ani. Tanti Monica are deja experienţă ocupând funcţia de eurobservator iar în prezent e eurodeputat, in Comisia de bugete. Deh .. o funcţie în plus nu-i strică!

Ok, trecem la PSD, partidul “BunicuÅ£ei sovietice“. Cei 4 reprezentanÅ£i sunt : Titus Corlăţeanu de 39 de ani – secretar general al PSD; Adrian Severin de 53 de ani – om politic cu experientă în furtul conducerea ţării; Rovana Plumb de 47 de ani – cică e preÅŸedintele organizaÅ£iei de femei a PSD ÅŸi are un doctorat în managementul sistemelor industriale, curioasă cu ce o să ajute asta la luarea deciziilor din Parlamentul European ÅŸi ultima de la PSD e Daciana Sârbu de 30 de ani. De femeia asta mi-a plăcut întotdeauna. Felul în care îi reducea la tăcere pe mulÅ£i oponenÅ£i era fantastic. Să nu mai spun că e una dintre cele mai frumoase reprezentante ale sexului frumos din politica internă.

De la PNL candidează următorii : Renate Weber de 52 de ani, fostul consilier prezidenÅ£ial al lui Băsescu. Cică ar fi plâns după preÅŸedinte. Păi, stai că încă nu e sigur că o să ajungă în Parlamentul European. Sau e?!? Alt candidat e Daniel Dăianu de 55 de ani, profesor ÅŸi fost ministru. Cică ăsta e cel mai deÅŸtept dintre toÅ£i candidaÅ£ii. AÅŸa am auzit, nu bag mâna în foc! Adina Văleanu de 39 de ani ÅŸi Cristian BuÅŸoi de 29 de ani sunt alÅ£i 2 candidaÅ£i la fotoliile de europarlamentar. Ea a terminat Facultatea de Matematică – ar avea un rost pe la bugete – ÅŸi el a terminat Facultatea de Medicină – ar avea rost pe la comisia de sănătate.

ReprezentanÅ£ii UDMR sunt: Gyorgy Frunda de 56 de ani – are studii la Salzburg ÅŸi actualmente e senator; Sogor Csaba de 43 de ani, senator, preot. Oare popii dorm la fel de mult ca ÅŸi ceilalÅ£i trântori?!? Alt candidat se numeÅŸte Iuliu Winkler are 43 de ani ÅŸi în prezent e Ministru al ComunicaÅ£iilor, fost subprefect al Hunedoarei. Poate Denisuca ÅŸtie mau multe despre nenea ăsta! En fine, un alt candidat ÅŸi ultimul la care mă voi referi din partea UDMR e Rozalia Biro, de 42 de ani, viceprimarul Oradiei. ToÅ£i capii primăriei Oradiei vor să ne părăsească? Ok, promitem să nu plângem după voi! Succes, să nu vă mai vedem prea curând pe la Oradea.

Ultimul partid la care voi mai face referire e PLD-ul, partidul infiinÅ£at de Theodor Stolojan, care e unul dintre candidaÅ£ii la fotoliul de europarlamentar. Nenea Stolo a lucrat la Banca Mondială ÅŸi a plecat din PNL după lovitura de partid dată de Tăriceanu, zic gurile rele. Nu-mi vine să cred că Stolojan are numai 55 de ani. Arată mult mai bătrân. Tot din partea PLD vine ÅŸi Dumitru Oprea de 55 de ani, rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din IaÅŸi. Hmm … amestecăm educaÅ£ia cu politica?!? Alt cincizecist, Nicolae Vlad Popa, senator independent candidează iaraÅŸi la un scaun din Parlamentul European. Culmea, din 2005 deÅ£ine funcÅ£ia de europarlamentar. Probabil vrea să-ÅŸi prelungească mandatul. Un candidat mai tânăr e Daniel Funeriu, inginer de profesie. Tipul ăsta cică vorbeaÅŸte fluent engleză, germană ÅŸi mai ÅŸtie ceva japoneză. Åži cică limbile străine te fac prost!

Noroc cu Ziua Financiară, că de la ei m-am documentat cu privire la candidatii la fotoliile de europarlamentar! Cu toate că au nişte reclame jalnice, am reuşit să citesc un articol interesant de la ei!

 

 

 

 


 

 

6 thoughts on “Hai la vot!

  • dar tie chiar iti pasa de alegerile astea de 2 lei? ce e mai interesant la votul asta este votul uninominal, dar ma intreb ce va fi si cu asta, cand prezenta la vot va fi ceva de genu` 20 la suta pe tara….
    Cine dracu iese din casa la sfarsitul lui noiembrie cand probabil va ploua sau ninge si va fi frig?..

    are si iliescu blog.. lol.. cred ca deja eu sunt demodat

  • Daca n-aÅŸ avea de făcut un referat pe tema asta poate că nu mi-ar păsa atât de alegerile astea. Oricum din câte am aflat, la alegerile pentru funcÅ£iile de europarlamentar cam în fiecare Å£ară candidează toÅ£i cei care nu au reuÅŸit pe plan politic intern, ăia care au eÅŸuat în a câştiga alegerile prezidenÅ£iale, în parlamentul intern sau mai ÅŸtiu eu ce. Adică toÅ£i “rataÅ£ii” pe plan intern vor forma un Parlament European. hahahaha … :))

  • eu nu ma duc sa votez.. desi raman in Oradea.. am pt ce? nu.. m-am dus odata, asta la referendum.. sa-l votez pe Base.. mi-era mila de el.. m-a dezamagit.. o sa ma mai vedeti la votare cred ca peste 100 de ani.. asta daca mai traiesc..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.