Lord have mercy!

Sunt o persoana religioasa de felul meu. Din cand in cand merg la biserica, nu injur (tine mai mult de dorinta mea de a elimina vulgaritatea), tin cont de sarbatori, etc.

Sa ma lamureasca cineva si pe mine : de ce avem nevoie de mii de biserici si manastiri? De ce avem nevoie de 10 biserici intr-un oras? De ce s-au inceput constructiile la sute de biserici daca nu sunt frecventate?

In Oradea exista cel putin 4 biserici sau catedrale care sunt in faza de constructie de multi ani. Se tot costruieste in fiecare an cate ceva la ele. Din punctul meu de vedere se arunca bani degeaba.

In loc sa construim spitale dotate cu aparaturi moderne, in loc sa construim adaposturi speciale pentru oamenii nevoiasi mai bine facem biserici?

In cele pe care le avem deja nu ne putem ruga? E nevoie de 3-4 lacasuri pentru fiecare religie in parte? Ne e greu sa ne miscam fundul pana la biserica aflata la 30 de minute departare? In asta consta religia? In a avea biserici cat mai mari si mai impunatoare?

Asa dovedim ca suntem buni crestini? In loc sa-i ajutam pe cei bolnavi si suferinzi construim catedrale?!?

Acum cateva saptamani am ascultat emisiunea Romania in Direct a lui Robert Turcescu de la Europa Fm, subiectul dezbatut era despre Catedrala Mantuirii Neamului pentru care Biserica Ortodoxa a cerut bani de la Guvern pentru construire. Biserica Ortodoxa Romana nu are bani?? Nu are paduri? Nu are averi colosale?

Doamne, da-le te rog ceea ce vor. Da-le averi atat de mari incat sa nu le poata duce, incat sa-i ingroape de vii, ca asta merita!

3 thoughts on “Lord have mercy!

 1. Mortu`

  minte romanului , fac multe da nu le termina. Cat despre religie … i`m not religious. Nu ma prea duc la biserica DAR cand trec pelanga una ortodoxa de obicei imi fac cruce. Nu ma consider pacatos, fapta ca folosesc “pwla mea” drept semn de punctuatie NUMAI cand sunt cu prietenii nu ma face pacatos. Cat despre bisericile in numar tot mai mare , nici eu nu stiu care-i rostu lor. Mai bine una , maxim doua da sa fie si alea full cand is slujbe sau chestii religioase.

  I-m not religious = “ma duc din paste in paste”, nu ca ma duc din paste-n craciun ca as minti, de craciun nu cred ca am fost niciodata la biserica.

  Cat despre zilele de sarbatoare, nu tin cont de ele, doar cand mai zice maicamea ca azi ii ziua X, nu tre sa muncesti etc. eu stau flex ca is student fara slujba, n-am de ce sa-mi fac griji 😀

  Reply
 2. poli-obse

  ca sa nu se deplaseze babele prea mult..si ca sa para mai credincios poporul!sau pur si simplu din pct de vedere estetic..ca sa aiba turistii ce fotografia!:))

  Reply
 3. Sirg

  Mie nu imi plac oamenii care isi fac cruci, zic ca sunt religiosi, dar defapt nu sunt deloc. Religia nu e cum vrei tu sa o practici – ori te incadrezi in cerintele religiei respective, ori nu, si atunci nu mai esti ortodox, catolic, etc.

  Ar trebui facuta o mare distinctie intre cine e, de exemplu, ortodox, si cine e -botezat- ortodox. Faptul ca te-ai botezat intr-o religie, nu inseamna ca esti o persoana credincioasa si religioasa.

  A fi religios inseamna sa respecti calendarul, sa te duci la biserica, sa ti post, etc… Lili – tu faci toate astea?

  Pt cei care nu fac, exista alte religii mai permisive sau moderniste – fiecare cu credinta lui, dar nu e obligatoriu sa fi ortodox sau alta religie, doar pt ca cei din jur zic ca sunt. Daca porti o cruce la gat nu esti credincios neaparat. Crucile au devenit un bling bling, si nu mai sunt doar un semn al credintei…

  Iar cu bisericile e tot un fel de ipocrizie.. ma rog, ma intereseaza f putin, pt ca in general, biserica la noi face f putin pt societate, sau mai nimica – chestie care e valabila si in occident, unde lumea se duce f putin la biserica sau rar, si totodata bisericile care au mare succes, ex SUA, sunt cele neconventionale, tip evangheliste, dar care fac enorm pt o comunitate (pe langa brainwashing, hehe)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.