Politicienii si facultatea

N-am apucat inca sa va povestesc despre deschiderea noului an scolar dintr-un motiv bine intemeiat : a trebuit sa-mi revin din scarba pentru politica dobandita odata cu discursurile invitatilor.

La deschiderea anului universitar la Facultatea de Stiinte Politice si Stiinte ale Comunicarii au venit mai multi oameni politici. Unu’ de la PSD, unu’ de la PRM si altul parca de la PD sau PNL, nu mai stiu exact.

Discursul decanei a fost lejer si chiar recomfortant comparandu-l cu cel al marelui om politic si profesor Paul Magheru. Discursul dumnealui s-a referit in proportie de 95 % la politicieni si politica. Restul de 5% l-a folosit pentru a sublinia faptul ca jurnalistii sunt oameni “vanitosi”, frustrati si corupti. Multumim domnule profesor pentru increderea acordata.

Nu uitati ca acei oameni carora le place sa fie “lingusiti”, jurnalistii in speta, au nevoie si de oameni care ii lingusesc, adica oamenii politici. In caz contrar … eh … nu zic ce se poate intampla, doar aveti atat de multe exemple in presa de zi cu zi.

Inteleg ca se apropie alegerile euro-parlamentare dar chiar nu era cazul ca toti oamenii politici sa faca din deschiderea anului universitar un prilej de a mai castiga ceva voturi. Suntem majori, stim sa judecam, chiar daca sunt si exemple care m-ar putea oricand contrazice.

2 thoughts on “Politicienii si facultatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.