Recomandari cinematografice

Daca scandalurile politice din ultima perioada va plictisesc, va recomand vizionarea productiei cinematografice 300. 3001.jpg

Desi povestea filmului a mai fost prezentata publicului si in 1962 (The 300 Spartans), trebuie sa recunosc a fost o placere sa vizionez filmul 300. Regizat de Zack Snyder, filmul il prezinta pe regele Leonidas, interpretat de Gerard Butler, care refuza supunerea in fata persilor si in consecinta porneste la razboi impreuna cu 300 de soldati spartani (sincera sa fiu, n-am mai vazut atatia muschi la un loc, nici chiar intr-un film). Nu stiu de ce, dar tradarile si mita m-au readus cu gandul la zilele noastre, facandu-ma sa uit de eroi, de victorie, de curaj. Un lucru care m-a uimit de asemenea a fost influenta femeilor in societatea spartana. Adica, femeile nu reprezentau doar un obiect sexual ci aveau un cuvant de spus. Poporul persan a capatat, in film, o imagine care-l bucura pe Elton John, probabil. Plini de tatuaje jalnice, inele si cercei prin toate orificiile … cam astia au fost persii, conform realizatorilor acestui film. Per ansablu e un film bun.

Un alt film bun e 88 Minutes, cu Al Pacino. Cred ca marele actor va reusi sa va atraga in salile de cinema. Mai multe va las pe voi sa descoperiti.

Pe de alta parte insa, un film pe care abia astept sa-l vizionez, si care va fi lansat oficial abia la sfarsitul lunii iunie a acestui an, este Ratatouille. Yeah, Pixar did it again!

ratatouille_2.jpg

1 thought on “Recomandari cinematografice

  • N-am vazut inca 300, dar am auzit dimpotriva, ca e un mare rahat 😛
    Nu stiu ce te face sa admiri atata societatea spartana, care, fiind o societate castica (organizata pe caste) a fost cea mai sclavagista din istorie (cam 100 de sclavi pe cap de spartan liber). Plus ca erau deosebit de cruzi, spre deosebire de persani, care au fost un popor mult mai civilizat, cu adevarat mare, dar daca te iei dupa film ramai cu imaginea persilor-orci 🙂
    O sa ma uit, cat de curand si revin 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.