România aniversează majoratul

ceausescu.jpg

Ăsta e singurul titlu care mi-a venit in minte. Ce s-a întâmplat acum 18 ani? De ce? Ce am obţinut? Cred că nu mai are rost să vă spun şi eu. Ziarele sunt pline de tot felul de articole pe tema revoluţiei, articole ce comemorează amintirea martirilor din ’89.

Sunt curioasă, câţi ziarişti au făcut vreo anchetă pe tema falşilor revoluţionari?! Sunt mulţi oameni care au participat la revoluţie privind pasiv dintr-un balcon, feriţi de multime şi gloanţe şi care astăzi se mândresc cu diplome de revoluţionari pentru care statul le oferă o anumită sumă de bani şi alte beneficii. Nu e jalnic aşa? Să trăieşti în minciună, să ştii că pentru libertatea ta au murit oameni iar tu să profiţi ca un om de nimic ce eşti?!

La revoluţie nu au murit numai Nicolae Ceausescu şi Elena, au murit alţi mii de cetaţeni. Mii de familii au fost distruse iar poporul român a demonstrat ca nu ştie să preţuiască libertatea mult dorită, se îneacă în atâta democraţie. La revoluţie nu au murit doar oameni ci şi idealuri şi vise, chiar dacă e paradoxal. Nu sunt în măsură să fac o comparaţie înainte şi după Ceauşescu dar am observat că românii nu ştiu să fie liberi, nu ştiu să fie civilizaţi. Au rămas la stadiul în care uită de omenie pentru un colţ de pâine.

1 thought on “România aniversează majoratul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.