Unde (mai) papam prajituri?

Poate sunt eu mai nostalgica dar imi placeau vremurile cand un baiat care ma placea ma invita la cofetarie, la o prajitura. Ehe, baietii de acum nu mai fac astfel de propuneri, poate pentru ca nu mai prea exista cofetarii?!?

Pe bune! In Oradea nu cunosc nici o cofetarie, recunosc, locuiesc aici doar de vreo 8 luni. Dar pana si cofetariile din orasul in care am crescut 19 ani de zile, au cam fost date uitarii.

In Lugoj (da, sunt banateanca, si?!?) mai existau – cel putin anul trecut, cand am fost ultima oara acasa-  inca vreo 3-4 cofetarii, unde puteai sa papi tot felul de prajituri, sa bei un suc (fara alcool in astfel de locasuri) si sa te delectezi cu inghetata ce avea toate aromele, in cupe d-alea mari. Nu mai stiu cum e acum! Dar stiu ca imi placea la nebunie sa ma refugiez (mai exact, chiuleam de la scoala) cu colegele intr-o astfel de cofetarie, sa sorbim o ciocolata calda si sa povestim despre profi si nedreptatile lor. 🙂

Imi mai amintesc de vremea cand abia invatasem sa citesc si cand primeam ceva marunti de la parinti, mergeam la cofetaria de langa bloc, imi luam inghetata sau un suc si ma alaturam celorlalti copii care veneau sa se uite la filme. Pe atunci era unul dintre singurele locuri unde puteai sa vezi un film de pe caseta video.

Acum cofetariile s-au mutat in interiorul mall-urilor, s-au integrat foarte bine in marile centre comerciale, de parca acolo le-ar fi fost locul de la bun inceput!

1 thought on “Unde (mai) papam prajituri?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.