Vai ÅŸi amar

Avem oraşul împânzit de tot felul de reclame stradale, bannere şi inscripţii publicitare.

Oradea se extinde, se investeÅŸte tot mai mult în centre comerciale, hypermarketuri ÅŸi “gigamarketuri”.

Avem statui pe care aruncăm sute de mii de euro pentru a le curăţa de bird poop.

Vom avea tramvaie moderne (40 milioane de euro pentru fiecare tramvai).

Avem toate acestea şi nu reuşim să intrăm în rând cu civilizaţia. Avem multe oportunităţi dar cu toate acestea ne complacem în mizerie şi ne plângem de milă pentru situaţia în care ne aflăm. Aruncăm vina pe alţii pentru gunoaiele pe care le lăsăm în urma noastră.

Oameni buni, orădeni, când aveţi de gând să intraţi în rândul lumii civilizate? Când aveţi de gând să vă asumaţi răspundere pentru ceea ce faceţi? 

img_1023.jpg

De ce spun toate acestea? Lămuriţi-mă şi pe mine: primăria unui oraş european, aflat la graniţa cu civilizaţia nu vede gunoiul aruncat pe jos în văzul lumii? Nu există servicii de curăţenie? E posibil să fim atât de mizerabili încât să nu ne pese de mediul în care trăim?

În imagine puteţi vedea gunoiul din spatele staţiei de tramvai de la Piaţa Mare, o zonă foarte frecventată de mulţi cetăţeni.

4 thoughts on “Vai ÅŸi amar

  • Nu prea avem ce face. Ne depaseste. Din cauza unor nesimtiti si cretini inapti cu un balon in loc de cap care arunca mizerii pe jos, suntem vazuti cum suntem vazuti. Trebe prinsi si educati, tehnica pe care as folosi`o : “cu curu gol afara intr-o zi de decembrie”. Cred ca s-ar autoeduca. Aia care arunca seminte pe strada sunt mai multi decat aia care arunca gunoiu pelanga tomberon

  • pfiu ….. mizerabil … initial vroiam sa-i apar …apoi cand am vazut cantitatea shi “calitatea” – sunt perfect de acord cu tine 😛 zi-le Lilishor !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.