Baile 1 Mai – o supriza placuta

N-am mai scris de câteva zile, nu pentru că n-aş fi avut ce dar am terminat concediul mai devreme şi am petrecut câteva zile cu mami şi cu tati la Băile 1 Mai.

Mai demult cineva îmi zicea că localitatea Băile 1 Mai e “staÅ£iunea pensionarilor” ÅŸi acum trebuie să-i dau dreptate. Nu te gândi că e plin de babe ÅŸi moÅŸi, dimpotrivă e plin de oameni de toate vârstele însă e liniÅŸte. Faţă de Băile Felix, în 1 Mai te poÅ£i odihni ÅŸi poÅ£i merge la ÅŸtrand fără să te înghesui printre puzderia de oameni veniÅ£i la piscină.

Înainte de a veni la băi, ne-am uitat pe internet după oferte de cazare. Majoritatea pensiunilor la care am sunat nu mai aveau locuri disponibile sau aveau liberă câte o cameră pentru 2-3 zile, or ai mei au vrut 12 zile de tratament şi relaxare.

Preţurile variază între 100 şi 160 de lei pe noapte, la pensiuni intrând şi micul dejun în preţul cazării. Deşi câteva persoane pe care le-am cunoscut la bazin s-au plâns că micul dejun e mai mult o bătaie de joc.

Cu toate astea, dacă nu eşti o persoană fiţoasă, poţi opta pentru căsuţe. La Campare Venus am găsit o căsuţă cu 2 paturi, chiuvetă în cameră, la 36 de lei pe noapte şi dacă eşti cu maşina, ieşi la 40 de lei pe zi cu tot cu loc de parcare. E rezonabil, căsuţele nu arată rău, unde mai pui că e linişte. Am avut noroc să mai găsim căsuţe libere, de regulă duminică dimineaţă se eliberează iar până seara se ocupă de un nou val de turişti.

Aşternuturile se schimbă când vrei tu (trebuie doar să mergi la recepţie să soliciţi asta), toaletele sunt dezinfectate în fiecare seara şi dimineaţă cu clor. Am văzut oameni veniţi din Suceava, Cluj, Maramureş, Braşov, Harghita.

În prima zi am fost la Ştrandul mare din Băile 1 Mai, cel de la intrarea din staţiune. E jegos! Apa e murdară şi se schimbă o dată pe săptămână, din câte am auzit de la localnici (noi am fost marţi şi apa era cam murdară nu vreau să ştiu cum a fost vineri), imbulzeală cât cuprinde, preţuri de Oradea şi manele peste tot. Pe măsură ce se lăsa seara manelele deveneau tot mai iritante, chelnerii de la terase dădeau muzica mai tare. Acolo nu mai mergem, asta e sigur!

Deşi bazinele au pe margine şanţurile alea în care te clăteşti pe picioare înainte de a intra în bazin, nu exista apă în ele. O fi prea scumpă?

La recomandarea doamnei de la recepţia locului de Campare Venus, am mers a doua zi la piscina Hotelului Ceres. E lux în comparaţie cu Ştrandul mare! În fiecare seară, dupa ora 18 se goleşte bazinul, se spală bine şi a doua zi, de dimineaţa se umple din nou cu apă. Plus că şanţurile alea de la intrarea din bazin erau pline cu apă şi din când în când un nene lua minciocul şi le curăţa de frunze sau iarbă. Cum spuneam, lux faţă de ştrandul mare.

Din păcate ai mei n-au ajuns să faca împachetări cu parafină şi alte tratamente cu apă termală pentru că era prea multă lume iar nouă nu ne place înghesuiala! E perioada când vin pensionarii cu bilete de tratament, aşa că nu prea ai loc. Plus că apa termală din piscină e numai bună pentru relaxare.

Seara am cinat la Pensiunea Allegria, un local despre care voi mai scrie.

La bazin lumea se bălăcea de zor.

O tanti, pe la vreo 45 de ani, intră în bazin, cu grijă, să nu cumva să se ude cu apă! 😛 Un băieÅ£el, de vreo 4-5 aniÅŸori, învăţa să înoate. Agitat, dădea din picioare. Tanti, simte că apa e din ce în ce mai învolburată, se întoarce, se uită urât la băieÅ£el ÅŸi exclamă:

Ce faci, măi? Nu vezi că nu vreau să mă ud pe păr? Termină odată!

Deh, noi să fim sănătoşi!

Cum spuneam, staţiunea Băile 1 Mai m-a surprins plăcut. Am fost aseară şi în Felix, dar agitaţia de acolo mă oboseşte.

Pentru turişti: sunt mult mai multe locuri de cazare la faţa locului în 1 Mai decât cele pe care le găsiţi pe internet. E plină staţiunea de pensiuni şi căsuţe care nu sunt listate pe site-uri de specialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.