Biserica promoveaza divortul

Se spune că cea mai simplă cale prin care un cuplu proaspăt căsătorit ajunge la divorţ e să locuiască în acelaşi apartament cu părinţii. (cunosc destule cazuri păţite!)

Ieri, la şedinţa Consiliului Local, consilierii PD-L şi PSD au decis să nu se complice cu anularea unei hotărâri prin care la începutul anului curent fosta administraţie a dat câteva hectare de teren pentru ca 4 instituţii religioase să-şi facă lăcaşe de cult (de parcă n-ar fi destule constuite şi alte câteva în construcţie) pe motiv că n-au chef de procese.

Terenul a fost dat pentru a face investiţii în lăcaşe de cult, iar Biserica Ortodoxă a făcut deja demersuri pentu demararea construcţiei şi a adunat semnături de la locatarii blocurilor din jur. În momentul în care noi vom vota luarea terenului, biserica ne va ataca în contencios, fapt pentru care vor urma şi alte procese din partea celorlalte biserici. Vom ajunge în situaţia că nu vom avea nici blocuri ANL, nici lăcaşe de cult, dar vom avea procese pe rol”, a spus Dorin Corcheş, consilier PD-L. Bihoreanul

Primarul, consilierii PNL şi UDMR au susţinut ideea de a construi pe acele terenuri blocuri ANL, pentru tinerii care nu au o casă. Patru blocuri cu 176 de apartamente s-ar putea construi pe acele terenuri.

Dacă Biserica doreşte cu ardoare noi biserici în defavoarea blocurilor ANL, înseamnă că Biserica susţine tinerii care locuiesc cu părinţii, care inevitabil ajung la divorţ din cauza asta, prin urmare Biserica promovează divorţul în rândul tinerilor.

Eh, noi să fim sănătoşi. Vom face sex pe băncile din biserică, dacă tot nu vom avea apartamente ANL.

p.s: pentru cei care nu s-au dumirit, e totuÅŸi o glumă (oleacă exagerată dar care demonstrează ce vreau să spun) partea cu promovarea divorÅ£ului…

9 thoughts on “Biserica promoveaza divortul

  • unde dai si unde crapa 😛

    Nu stiu daca esti de acord cu mine, dar biserica este sistemul cel mai anacronic si retrograd din lumea civilizata, care in ultimele decenii a devenit si foarte ineficient, pe langa cele enumerate. Ineficient in sensul ca esueaza teribil la formarea morala a tinerei generatii din mediul rural, unde biserica este mai prezenta decat la oras.

    Nu sunt impotriva religiei, ci impotriva anacronismului si a dogmatismului.

  • cu un asa titlu din asta care te face sa citesti aticolul, desi stirea nu e asa de interesanta esti buna de PROTV 😀
    se vede ca studiezi jurnalism, cu putin antrenament specific la ei, ai putea ajunge vedeta PRO
    PS: vorbesc fff serios, nu e gluma; este exact stilul de stire PRO.

  • E pe naiba! 😀 Eu stau cu parintii si inca nu-mi vine sa divortez; plus de asta mai cunosc si alte cazuri de aproape casatoriti care n-au probleme. 😛
    In schimb ca sa fiu la subiect… chiar ar putea renunta la biserici si sa faca ANL-uri nu ca ar fi mai importante decat biserica!

  • intr-o buna zi biserica se v-a transforma intr-o carciuma unde preotii someri isi vor ineca amarul cu cate un pahar bun de tamaioasa ca li s-a stricat afacerea.Biserica este cea mai nociva institutie ,efectiv cheltuie banii fara nici un rost si in nesimtirea lor ii mai saracesc pe bietii batrani de putinii bani promit-and un loc in rai contra unei sume modeste.Dar au tupeul sa dea lectii de viata si bla,bla,bla…

  • biserica ii o institutie puturoasa care pentru bani vor sustine peste putin timp si casatoriile homosexuale aducand argumente din alea care la crede numai genul: Petre de la munte.

  • inteleg ca unii au nevoie de biserici, dar sa lasi oamenii fara viitoare posibilitati de cazare…(asta in cazul in care locuintele ANL s-ar da pe criterii juste si nu pe ochisori politici dulci.)

  • Nu sunt eu o aparatoare a Bisericii, doamne pazeste sau ptiu drace!, cum doresti 🙂 Eu mi-am facut un hobby din a ma certa cu preotul care m-a pregatit pt cununia catolica… daaaar… pot spune ca institutia bisericii s-a departat de religia in sine, s-a aliniat la restul institutiilor de stat si nu va mai face in veci de veci fata evolutiei societatii.
    Off topic pana la urma… biserica n-are “invataturi” proaste, au insa mari lacune pe parte de marketing si PR :)) In loc sa pastreze mesajul initial transmis din dragoste pentru oameni, au luat-o pe aratura. Pana la coada si ei merg pe valori ca: iubire, fidelitate, respect, ajutor, etc
    Doar ca peste fondul asta se adauga multe uscaturi, foarte multe.

    On topic… la ce mafie e si in ANL, din partea mea sa se duca dracului toti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.