Blogul si socializarea

Cineva îmi spunea să nu-mi mai omor timpul cu blogul, că e o pierdere de timp, că nu fac nimic cu un astfel de site, că nu citeşte nimeni ce scriu, că bărbaţii sunt interesaţi doar de sex etc.

În ultimele 2 săptămâni am ajuns să cunosc alte persoane care au blog şi subiectul principal de discuţie nu a fost situl personal ci experienţele personale. Am socializat, cum s-ar zice.

Am cunoscut-o pe Laura Driha, o tipă plină de viaţă şi cu simţul umorului. Diferenţele dintre femei şi bărbaţi se simt foarte tare chiar şi pe online. Noi suntem ceva mai … comunicative şi reconciliante, mai dornice de a potoli un scandal decât de a-l întreţine, voi, bărbaţii (având în vedere că mă citesc mai mult bărbaţii, îmi permit exprimarea asta!) sunteţi mult mai incisivi şi aprigi la mânie. Puţini bărbaţi acceptă şi altă opinie, mai ales una diferită de cea deja adoptată. Nu degeaba vi se spune “sexul tare”!

În Timişoara am reîntâlnit-o pe Ramona, Dojo aşa cum o cunoaşteţi voi. Am lucrat câteva luni alături de ea, ţin minte că înainte de a ne cunoaşte “face to face” ne-am cunoscut online, pe unul dintre forumurile sale. Analog Fm shall be missed! Păcat ca a fost cumpărat de reţeaua Shit FM (Kiss).

De la ea am învăţat că poţi face o facultate şi să te ţii de un serviciu în acelaşi timp (Gheorghe mereu mă demoraliza, că nu voi reuşi, că nu merge şi una şi alta, că o sa văd eu pe naiba etc), că prestigiul unei facultăţi nu-ţi asigură reuşita. Ramona e o tipă plină de viaţă şi copilăroasă, te poţi simţi în largul tău cu ea în preajmă. Îmi plac oamenii modeşti, care nu te fac să te simţi prost exagerând cu auto lauda.

De fapt, blogul e doar o altă modalitate de a comunica, de a socializa cu alte persoane. Frustrările legate de trafic, corectitudinea gramaticală, bani din reclame, mentalităţile de genul “băi, eşti prost, eu ştiu mai bine decât tine” sau “hai să ne luăm şi de ăsta, că-s moldovean şmecher” nu-şi au locul atunci când ne întâlnim. Decât să ascult ce are de spus fiecare frustrat, mai bine îmi vâd de treabă şi îmi trăiesc viaţa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.