Cinemateca de acasa

Dacă ai chef de ceva filme, te poftesc să citeşti mai departe, s-ar putea să găseşti ceva care să-ţi placă.

1. The Mist – un film al anului 2007, cu Thomas Jane în rolul unui artist ce pleacă la cumpărături împreună cu băiatul său ÅŸi Marcia Gay Harden, într-un rol extraordinar de fanatică religioasă. DeÅŸi m-a enervat în cele mai multe faze, Marcia a jucat excelent. Poate că sunt doar subiectivă dar filmul ăsta mi-a întărit convingerea că oamenii extrem de religioÅŸi sunt de evitat. Avem nevoie de a crede în ceva atotputernic, pentru a avea o speranţă chiar dacă suntem conÅŸtienÅ£i că poate fi doar o iluzie dar pe moment are un efect miraculos asupra încrederii în sine. Dar de la a crede în ceva ÅŸi până la a te considera trimisul Celui de sus pe Pământ, e cale lungă. Filmul ăsta mi-a adus aminte de copilărie când babele se uitau urât la mine când mergeam la biserică, la sat ÅŸi nu pupam icoanele sau crucea popii. Mă surprinde că abia acum am auzit de filmul ăsta.

2. Conspiracy – un film cu Val Kilmer, cred că e ultimul film ce-l are ca protagonist pe Val. GloanÅ£e multe, maÅŸini, intrigă, minciuni, tembelism american, superioritatea rasei pur americane asupra gringos-ilor sau imigranÅ£ilor. Pe scurt, un film de acÅ£iune cu un Val Kilmer vizibil mai grăsuÅ£.

3. Juno – o producÅ£ie a anului 2007, după un scenariu scris de Diablo Cody (tanti asta a fost dansatoare exotică înainte de a scrie acest scenariu care i-a adus primul premiu Oscar!) cu Ellen Page în rolul noncomformistei Juno. Ca să nu dau spoilers, Juno rămâne însărcinată ÅŸi decide să dea copilul spre adopÅ£ie. Originalitatea producÅ£iei vine din felul în care tratează situaÅ£ia Juno, stilul său de copil rebel dar cu capul pe umeri. E un alt film cu ÅŸi despre adolescenÅ£i dar care merită vizionat. Ellen Page a păşit cu dreptul în lumea cinematografiei cu acest film.

4. The Golden Compass – o producÅ£ie fantasy a anului 2007 cu Daniel Craig (noul James Bond), Nicole Kidman ÅŸi Dakota Blue Richards. DeÅŸi nu sunt amatoare de astfel de producÅ£ii pot spune că mi-a făcut plăcere să urmăresc prima parte dintr-o serie de pelicule ce tratează subiectul lumilor paralele. Nicole Kidman intră în pielea maleficei Marisa Coulter, conducătoarea unei organizaÅ£ii ce are ca scop … mai bine vizionaÅ£i voi filmul! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.