Cinemateca de acasa

Dacă ai chef de ceva filme, te poftesc să citeşti mai departe, s-ar putea să găseşti ceva care să-ţi placă.

1. The Mist – un film al anului 2007, cu Thomas Jane în rolul unui artist ce pleacă la cumpărături împreună cu băiatul său şi Marcia Gay Harden, într-un rol extraordinar de fanatică religioasă. Deşi m-a enervat în cele mai multe faze, Marcia a jucat excelent. Poate că sunt doar subiectivă dar filmul ăsta mi-a întărit convingerea că oamenii extrem de religioşi sunt de evitat. Avem nevoie de a crede în ceva atotputernic, pentru a avea o speranţă chiar dacă suntem conştienţi că poate fi doar o iluzie dar pe moment are un efect miraculos asupra încrederii în sine. Dar de la a crede în ceva şi până la a te considera trimisul Celui de sus pe Pământ, e cale lungă. Filmul ăsta mi-a adus aminte de copilărie când babele se uitau urât la mine când mergeam la biserică, la sat şi nu pupam icoanele sau crucea popii. Mă surprinde că abia acum am auzit de filmul ăsta.

2. Conspiracy – un film cu Val Kilmer, cred că e ultimul film ce-l are ca protagonist pe Val. Gloanţe multe, maşini, intrigă, minciuni, tembelism american, superioritatea rasei pur americane asupra gringos-ilor sau imigranţilor. Pe scurt, un film de acţiune cu un Val Kilmer vizibil mai grăsuţ.

3. Juno – o producţie a anului 2007, după un scenariu scris de Diablo Cody (tanti asta a fost dansatoare exotică înainte de a scrie acest scenariu care i-a adus primul premiu Oscar!) cu Ellen Page în rolul noncomformistei Juno. Ca să nu dau spoilers, Juno rămâne însărcinată şi decide să dea copilul spre adopţie. Originalitatea producţiei vine din felul în care tratează situaţia Juno, stilul său de copil rebel dar cu capul pe umeri. E un alt film cu şi despre adolescenţi dar care merită vizionat. Ellen Page a păşit cu dreptul în lumea cinematografiei cu acest film.

4. The Golden Compass – o producţie fantasy a anului 2007 cu Daniel Craig (noul James Bond), Nicole Kidman şi Dakota Blue Richards. Deşi nu sunt amatoare de astfel de producţii pot spune că mi-a făcut plăcere să urmăresc prima parte dintr-o serie de pelicule ce tratează subiectul lumilor paralele. Nicole Kidman intră în pielea maleficei Marisa Coulter, conducătoarea unei organizaţii ce are ca scop … mai bine vizionaţi voi filmul! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.