Cinemateca de acasa …

N-am mai scris de multă vreme despre filmele pe care le-am vizionat. Poate pentru că în ultimele 2 luni ne-am ocupat cu Lost şi Two and a Half Men.

AÅŸadar (cică nu e bine să foloseÅŸti cuvântul ăsta în jurnalism, e cuvânt de umplutură, “balast”):

Wanted – cu Angelina Jolie, Morgan Freeman, James McAvoy ÅŸi alÅ£ii. E ok, dacă îl urmăreÅŸti la cinema. Acasă, fără sunetul care te copleÅŸeÅŸte din toate boxele din sală, nu e atât de spectaculos. Angelina e slăbănoagă rău, James joacă foarte bine pentru un astfel de film iar Morgan … să spunem doar că a avut filme mai bune. Sunt câteva scene amuzante, acÅ£iunea e destul de previzibilă (când Morgan spune că Cross nu a ratat nici o Å£intă până la James, a dat de înÅ£eles că there’s something fishy!). Per total, e un film de acÅ£iune ce merită vizionat la cinema, cu prietenii.

What happend in Vegas – Cu Ashton Kutcher ÅŸi Cameron Diaz. Comedie romantică, Ashton e “debil” iar Cameron puÅ£in “expirată”. Din fericire, amândoi se potrivesc rolurilor. E un film bun de urmărit când ai chef de o comedie care să-Å£i mai însufleÅ£ească ziua (sau noaptea, depinde :D)

Drilbit Taylor – cu Owen Wilson în rolul principal (la filmările pentru comedia asta a încercat să se sinucidă din dragoste pentru Kate Hudson?). Comedie. Åži cam atât!

Kung fu Panda – oriÅŸicât au trăncănit unii că e film nasol, mie mi-a plăcut. Amuzant, animat ÅŸi plin de “arte marÅ£iale”. Jack Black a făcut treabă bună. Un alt actor mai bun nici că puteau găsi. Morala filmului animat e că … uneori lucrurile bune sunt mai simple decât par, trebuie doar să deschizi ochii ÅŸi să vezi. Nu ai nevoie de extra calităţi pentru a fi cel mai bun. Lucru pe care l-au demonstrat atât de bine multe “vedete” mioritice …

MoromeÅ£ii – partea 1. DeÅŸi l-am mai văzut în copilărie, acum parcă e altfel. Familia Moromete e familia tipică de români înveninaÅ£i de intrigi, încărcaÅ£i de datorii dar care visează la o viaţă mai bună. DeÅŸi au pământ, nu prea se înghesuie să-l muncească. Un Ilie Moromete care citeÅŸte ziarul celorlalÅ£i ţărani, făcând politica (în Poiana lui Iocan) aÅŸa cum o înÅ£elege fiecare. Pe cât de iuÅ£i la mânie, pe atât de repede se împacă. Intrigile, expresiile care au rămas în istorie, imaginea lui Victor Rebenciug ce interpretează un ţăran copleÅŸit de probleme ÅŸi de lene în perioada de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial, toate adunate fac din MoromeÅ£ii un film românesc ce trebuie urmărit. A doua parte mi-a plăcut mai mult, dar  …

Filantropica – văzând filmul fără întreruperi (am mai văzut câteva scene pe HBO, acum câţiva ani, în pauza de la Midsummer Murders), am rămas fascinată de oameni. Adică, cerÅŸetoria e un fapt de condamnat, mai ales când profiÅ£i de naivitatea ÅŸi incapabilitatea unor persoane bătute de soartă, dar e de admirat profesorul ÅŸi dezinvoltura cu care trece de la catedră la escrocherie. ÃŽn copilărie credeam că un om bun nu minte, nu înÅŸeală încrederea cuiva, e săritor la nevoie ÅŸi nu urmăreÅŸte interese ascunse. După Machiavelli ÅŸi Filantropica iluziile copilăriei s-au spulberat mai ceva ca o bucată de gheaţă într-un pahar cu apă fierbinte. ToÅ£i avem motivele noastre pentru care facem anumite lucruri care în ochii celorlalÅ£i sunt de condamnat sau de neînÅ£eles.

Apropo de filme, Andrei te invită la filmul zilei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.