Ciorbo-supa si legume la cuptor cu pulpe de pui

Sâmbătă am avut un chef nebun să gătesc. Aşa că m-am pus să cotrobăi prin congelator, să văd ce bunătăţuri mai avem. Am găsit o pungă de legume congelate, o pungă de pulpe de pui, ouă şi brânză. Cu cel din urmă ingredient, n-am prea avut ce face aşa că am mâncat-o cu roşii.

Am curăţat 2 morcovi “tineri” (adică sunt dulci la gust, se curăţă uşor), am mai găsit vreo 2 bucăţi de ceapă curăţate cu o seară înainte, câteva frunze de ţelină, o rădăcină de pătrunjel, oleacă de rădăcină de ţelină şi puţin ardei gras roşu. Am făcut un fel de ciorbo-supă de pe 2 pulpe de pui. Foarte bună şi gustoasă a ieşit! Sau poate ni s-a parut nouă de la foame, ne-am trezit cam înfometaţi sâmbătă!

Legumele le-am tăiat cum am avut chef, adică inele şi cubuleţe şi le-am aruncat în oala în care fierbeau pulpele cu sare.

Negăsind nicăieri prin casă tăiţei (adevărul e că n-am avut chef să mă pun să-i fac, nu de alta dar încă nu am maşină de tăiat tăiţei), am zis să fac ciorbo-supa cu găluşte. Dar, nici griş n-am avut, aşa că am făcut găluşte din 2 ouă, făină de mălai şi pesmet.

Adevărul e că au ieşit foarte bune.

După ce pulpele au fiert, le-am scos, le-am condimentat cu nişte condimente pentru pui de la Fuch’s şi le-am dat cu oleacă de miere (pielea de pui devine astfel puţin mai crocantă).

Într-o tavă am întins cartofii tăiaţi cubuleţe, legumele decongelate şi pulpele de pui gata condimentate. Apoi, am amestecat bulion (sau pastă de tomate de la magazin) cu puţin vin şi sos iute, pe care le-am turnat peste amalgamul din tavă. Am adăugat apă cât să treacă de jumătatea tăvii şi am pus totul la cuptor pentru o oră şi jumătate.

Aşa arată ciorbo-supa:

Şi aşa a arătat, pentru 2 ore, amalgamul de legume, cartofi şi pulpe de pui la cuptor. După 2 ore s-a golit tava.

Pozele nu sunt cele mai bune. Îmi cam tremura mâna, de foame! 😛

După o masă copioasă, a mers perfect o bere sănătoasă.

Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.