Work hard, stay humble!

Crucea crucilor

Primăria Oradea va finanţa construirea unei cruci de 35 de metri pe dealul Ciuperca. La baza crucii se va construi şi o capelă-muzeu, pentru a atrage turişti şi vizitatori.

Pentru construirea crucii se vor aloca 300.000 de lei (adică 3 miliarde de lei vechi, în cazul în care nici acum nu v-aţi obişnuit cu leii noi). Dacă ar fi vorba numai de cruce ar fi bine, dar nu. Ei vor şi capelă şi muzeu.

Să vă mai spun ce e la Ciuperca? Adică primăria vrea să facă din locul ăla distrus un loc de rugăciune?

În loc să folosiţi banii pentru întreţinerea şi iluminarea locului voi vreţi să-l faceţi loc de pelerinaj? Alo, primăria! Voi aţi uitat că babele şi moşii care sunt religioşi din cale afară nu pot urca până la Ciuperca? Voi chiar credeţi că aşa veţi menţine curăţenia în locul respectiv? Ani de zile nu s-a făcut ceva şi acum vreţi să-l canonizaţi?! La Ciuperca e locul unde se adună tinerii, nostalgicii, oamenii ce vor să vadă Oradea de la înălţime, nu e locul unde să vii să te închini unor icoane. Pentru aşa ceva avem zeci de biserici şi caterdale.

Nu e de ajuns o cruce de 35 de metri? Pentru ce naiba vă mai trebuie capelă? Şi aşa avem prea multe biserici în construcţie în oraşul ăsta. Măcar aruncaţi banii pe lucruri mai folositoare, cum ar fi coşurile de gunoi ce lipsesc cu desăvârşire de la Ciuperca, băncile de pe care lipsesc scândurile sau chiar asfaltarea drumului de urcare. Sau plătiţi oameni care să strângă gunoaiele ce au împânzit locul de ani de zile.

Citiţi pe Bihon mai multe despre prostia edililor municipiului Oradea.

Update: daca nici tu nu esti de acord cu risipirea banilor pe o cruce, semneaza petitia! Cetatea e adevaratul simbol al orasului Oradea. Crucea nu e simbolul tuturor religiilor, cu atat mai putin al tututor oradenilor.

Lili

Lugojeancă devenită orădeancă. Zâmbesc, citesc și vorbesc mult în compania potrivită. Îmi plac bărboșii, pisicile, câinii și sarcasmul. Nu neapărat în această ordine. Mulțumesc de vizită și de interes! Dacă ai ceva interesant de anunțat, dă-mi de știre!


Reader Comments

 1. avem conducatorii pe care ii meritam.
  si asa sunt oamenii din tara asta. romanii sunt mari cre(s)tini.
  o sa avem la ciuperca un mare plus(cruce), un monument de cacat + o mica misericuta, inca una…ca doar nu sunt destule “Mistique Cluburi” de acest fel.
  vai&amar..

 2. Intrebare: al cui e pamantul pe care va fi ridicata crucea?
  Gasiti raspunsul si veti afla in ce parte merg banii.Urmariti banii si veti afla raspunsul la intrebarea “De ce cruce pe Ciuperca?”
  Cam multe mistere?Hai, ca un pic de exercitiu cu mintea n-a omorat pe nimeni.

 3. Iar faza cu crucea care-i uneste pe toti, idiferent daca sunt “ATEI, ortodocsi, bla bla” e probabil cel mai tare lucru pe care l-a scos omul de la primarie(sa-mi repare strada mie), Bolos parca. Bravos tovarasu’, crucea mamii lor de atei!

 4. E stupid proiectul dar singura mea speranta e ca macar vor amenaja Ciuperca si vor strange gunoaiele care au impanzit locul.
  Nu stiu al cui e pamantul, pentru ca nu cunosc prea bine “vedetele” locale. Stiu doar ca prin apropiere au casa fratii Micula. Stii tu ceva ce nu stiu eu?! 😀

 5. Nu, nu are legatura cu ei ci cu un important cult religios care traieste din retrocedari.Si inca destul de bine. Da’ nu ma mai trageti de limba, sapati si voi un pic:-))

 6. hmm… neinteresant! Tot ce tine de religie si biserica e neimportant pentru mine. Sunt satula de doctrine si prostii religioase! 🙂 Pacat insa ca sunt naivi care sunt indoctrinati 🙁

 7. simbolul Imperiului meu o cruce ? Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeellllllllllllllllllll NOOOOOOOOOOOOOOOO. Daca o s-o construiasca o sa fie plina cu graffiti(sper). Nu cred ca suntem chiar asa creduli si credinciosi ca sa avem o cruce pe post de simbol. Simbolul orasului ar trebui sa fiu EU.

 8. I agree with Mortu`!!! Ce suntem Noi? Vaticanu`!?! sa avem o CRUCE drept simbol al orashului ?! OMFG! Sper ca “baietzashii de cartier” sa isi faca treaba si sa darame “chestia” aia in max 2 sapt! asta in caz ca se construieste! ce graff?? jos cu ea! sa crape Primaria de ciuda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.