D’ale traficului orădean

1. La semafor, prin Cantemir. În faţă vreo 3 maşini aşteptau să se schimbe culoarea semaforului. În spatele celor 3 maşini aliniate frumos, un trabant! La vreo 4-5 metri în spatele trabantului se continua şirul de maşini care aşteptau la semafor.

trabant.jpg

2. Dacă eşti şofer de taxi, nu trebuie să respecţi codul rutier. Prin urmare liniile de tramvai fac parte din carosabil şi ai tot dreptul de a circula pe ele. Acum câteva zile, pe la 8 seara un şofer descurcăreţ ce conducea un taxi a decis că e prea deştept pentru a ocoli parcarea din faţa Catedralei din Centrul Civic şi a ales calea mai scurtă : linia de tramvai. Doar nu degeaba a fost asfaltată acea porţiune, nu?

3. În ultimele 2 săptămâni refugiile de tramvai au fost sparte şi refăcute, în miezul zilei. Datorită lucrărilor, staţiile de tramvai s-au mutat pe carosabil sau, în cazul refugiului de pe 6 Martie, în interiorul sensului giratoriu. Cu ocazia asta am putut să observ stupiditatea călătorilor OTL : în loc să fie atenţi la semaforul pentru maşini, ei trec ca bezmeticii pe unde au chef, şoferii trezindu-se de multe ori cu pietoni în faţa maşinii.

4. Dacă semaforul e pe roşu pentru pietoni iar maşinile sunt pe la 300 m. distanţă de trecerea de pietoni, întotdeauna se va găsi un deştept care să treacă strada. Partea nasoală e că gestul deşteptului va fi imitat de o bună parte din mulţimea de pietoni ce aşteaptă la semafor. Prin urmare şi şoferii sunt nevoiţi să acorde prioritate deşi pentru ei semaforul e pe verde. Spiritul de turmă continua să mă uimească!

3 thoughts on “D’ale traficului orădean

  • Asta cu sinele de tramvai..se intampla peste tot. Se pare ca, mai nou, sinele de tramvai fac parte din carosabil. Din cauza unor idioti ca astia, ajung eu tarziu cu tramvaiul

  • traficul din oradea e printre cele mai salbatice din tara. in mare parte pentru ca sunt prea multe masini. daca am fi de marimea bucurestiului traficul ar fi chiar mai rau, ca suntem oras de frontiera. nu te astepta la nimic bun in viitor, masinile se inmultesc, nervii vor atinge culmi nemaiintalnite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.