Despre sotii, amante si casnicie

Datorită serviciului, m-am abonat la mai multe situri pentru femei. O discuţie pe un forum m-a intrigat de dimineaţă. Se discuta despre amante şi soţi.

Evident, majoritatea femeilor căsătorite condamnau amantele, “curvele, care ne fură soţii, care nu ştiu ce înseamnă să ai grijă de o familie, să speli şi să găteşti, ele toată ziua îşi aranjează părul şi se culcă cu bărbaţii noştri” etc.

Fără a da dreptate vreunei părţi, m-am întrebat si eu, ca o viitoare soţie ce voi fi într-o bună zi, ce anume îi face pe bărbaţi să se refugieze în braţele amantelor? De ce întotdeauna în cazul unei relaţii extra conjugale amanta e cea de condamnat iar bărbatul, săracul de el, e doar o victima a vrăjilor făcute de “curva aia de femeie”?

Şi mai ales, de ce unele femei consideră că odată ce s-au stabilit “la casa lor” cu un bărbat, lucrurile sunt bătute în cuie? De ce nu se mai îngrijesc, de ce se schimbă în babe după căsătorie sau după un copil? De ce la 26-28 de ani se comportă de parcă ar avea 40 de ani, o căruţă de experienţă şi un bărbat care le iubeşte indiferent de cât de mult s-au îngrăşat, s-au urâţit, deformat? De ce se folosesc de un copil ca să-şi şantajeze soţii? Am văzut astfel de cazuri…din păcate!

Îmi vine în minte o vorba pe care am auzit-o în nu mai ştiu ce film: “Nothing is for granted! Nothing lasts forever”.

Fireşte, nu ştiu cum voi fi după căsătorie, dar sper să nu ajung o frustrată care se răţoieşte la orice femeie care îndrăzneşte să-i privească bărbatul. În definitiv, diferenţa dintre logodnă şi căsătorie e un act. Care e din hârtie, se poate rupe şi arunca oricând. Mai ales după ce judecătorul a decis asta!

E mai uşor să dai vina pe a treia persoană decât să admiţi că ai greşit şi ai dat-o-n bară?

Un prieten, care-şi înşela soţia, îmi povestea că o înşeală pentru că acasă nu mai primeşte destulă atenţie. Pentru că nevasta nu mai vrea să facă dragoste decât odată pe săptămână şi doar într-o singură poziţie, că nu-i plac prietenii lui, că era mereu posesivă şi geloasă. Dar totuşi nu putea să o părăsească pentru că o iubea enorm. Aşa că din când în când mai apela la câte o puştoaică agăţată în vreun club de noapte. Nu ştiu cât de condamnat e atitudinea lui, nu sunt în pielea şi situaţia lui!

Ţi-ai înşela partenerul dacă lucrurile în cuplu s-au schimbat radical sau ai pune punct relaţiei, conştient fiind că nu mai poţi face nimic pentru a o salva? Ai fi în stare să-ţi asumi responsabilitatea unui eşec?

3 thoughts on “Despre sotii, amante si casnicie

 1. Perţi

  Arhi, ai dreptate sau paote doar din cauza…
  Lilisor, la intrebarea ta chiar nu stiu ce sa-ti raspund… stiu doar ca eu sunt foarte fericit cu persoana pe care am ales-o sa fie langa mine la bine si la rau (lucru care ti-ldoresc si tie/voua).
  De obicei barbatul insala animalic (wow, ce buna e aia… ce i-as face, ce i-as drege) in schimb femeia insala din lipsa de atentie (ce dragut si atent e asta cu mine, sotul/prietenul nu mi-a spus de mult vorbe dulci). 😀

  Reply
  1. vera

   vrei sa spui ca barbatul inseala animalic.ok. dar chiar crezi ca toate femeile maritate si inselate de sotii lor sunt atat de bune?poate ei au evoluat iar ele sau plafonat! din punctul meu de vedere nu toate femeile maritate sunt femei ideale sau pe aproape . multe sunt varza si mai au si mentalitatea lu’ mamaia . vai noi femei serioase, familiste , gospodine.samdp……noi nu facem , noi nu dregem. pai atunci sa lase sa faca altele si sa nu mai tipe.eu cred ca femeia cealalta aia care ramane in viata barbatului nu la stadiul de aventura are mult mai multe calitati decat cea de acasa care vrea admiratie totala ca la inceput desi n-a mai ramas nimic din persoana de care acel barbat s-a indragostit.in fine , si ptr toate femeile inselata care cred ca sunt iubite de soti , care spera ca vor mai fi iubite precum erau odata , sanatate si multa minte!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.