Lately …

Din cei 2 cititori fideli ai acestui mic blog (undeva jos, se poate observa că mi-am pus şi eu feed şi am 2 subscriberi, yey!) probabil că unul s-a întrebat ce s-a întâmplat de n-am mai scris de vreo 2-3 săptămâni. Adevărul e că zilnic sunt pe blog, dar nu am timp să scriu, îmi pierd ideile pe drum sau în timp ce vin obosită de la vreun examen sau de la lucru.

Anyway, azi am băut cafea aÅŸa că ideile au început să curgă. Era ÅŸi cazul, având în vedere că la examenul de marÅ£i inspiraÅ£ia a fost sublimă, dar a cam lipsit cu desăvârÅŸire, mai ales că a fost un examen de … creativitate. Oricum mâine mă aÅŸteaptă un alt examen, la Partide politice, o materie ce nu mă atrage deloc, politica nu mă interesează, dimpotrivă, îmi taie pofta de mâncare, aÅŸa că dacă în săptămânile ce urmează veÅ£i citi despre studenÅ£i cu restanÅ£e, să ÅŸtiÅ£i că mă număr printre ghinioniÅŸti.

Mă număr printre cele 20 de milioane de români care nu au o cultură politică şi nu doresc a aprofunda subiectul. Dacă m-ar interesa politica probabil acest blog ar fi plin de articole pe tema platformelor politice ale partidelor din România, probabil că pseude-blogul lui Ion Iliescu ar fi la mine în blogroll, iar cel al lui Năstase ar fi linkuit din 2 în 2 posturi. Sau poate cel al Elenei Udrea, că tot e tanti blondă.

Înţeleg faptul că există jurnalişti ce se axează pe economic, politică, social, divertisment, dar nu înţeleg de ce trebuie să mi se impună să studiez o materie pe care nu o pot aprofunda, nu-mi face absolut nici o plăcere să o studiez şi nu am nici un interes în a învăţa pentru examenul respectiv.

Nu era mai simplu dacă era opţională? Nu era mai simplu dacă fiecare student avea dreptul de a alege domeniul preferat? Am colegi care sunt mari iubitori de sport şi doresc a se axa pe jurnalismul sportiv după terminarea facultăţii. Mi se pare o tâmpenie să le impui să studieze politica din moment ce sportul e singurul domeniu în care vor reuşi. Spun asta pentru că eu consider că orice muncă depui, dacă nu o faci cu drag şi pasiune nu vei reuşi să atingi performanţe şi rişti să devii un om frustrat şi plin de ură.

Politica mi se pare un domeniu în care lucrurile nu au un curs firesc, de parcă în politica râul curge din aval în amonte.

 

trashpolitics.gif

Of, cred că am băut cam prea multă cafea azi. Merg să-mi mai fac una, cine ştie ce prostii mai nascocesc!

6 thoughts on “Lately …

  • Idem 🙂
    “Adevărul e că zilnic sunt pe blog dar nu am timp să scriu, îmi pierd ideile pe drum sau în timp ce vin obosită de la vreun examen sau job.” .. asa sunt si eu .. cateodata am atatea idei si pe urma cand ajung la pc sa le scriu .. parca imi dispar.. si nu mai am chef de nimic 🙂

  • Mami draga, nu te agita! Tot scrii mai des ca mine! 🙂 Iar legat de examene la materii care nu iti sunt de interes as avea si eu cateva de spus (de ex: Istorie si Filozofie la profilul Electrotehnica).

  • Eu am studiat Doctrine Filozofice la Electronica, deci nu te plange 😛

    Asa e la facultate, mai studento! Si n-am inteles de ce nu vrei sa inveti despre partidele politice din RO. Sau ai de gand sa fi jurnalista zglobie si zambareata care prezinta stirile tampitzele cu concursuri de canishi, cea mai mare placinta din Placintzei Vale, cea mai scurta rochie de mireasa, clovnul fara nas, si… tadaaaam… parola de la contul de mess a Elodiei!

    Sincer cred ca jurnalistii trebuie sa fie foarte bine documentati, si nu doar pe subiectele pe care scriu. In ultima vreme vad tot mai multi jurnalisti invitati pe la diverse emisiuni, care apar ca niste formatori de opinie si emitatori de pareri unanim acceptate, adesea cu multa superioritate fata de cei care se uita, dar defapt sunt niste tampiti, care nu stiu despre ce vorbesc, n-au nici o experienta de viata, samd, dar ei sunt invitati ca si comentatori, analisti sau judecatori, in ORICE situatie, nu ma refer la politica. Jurnalistii se pricep la orice, de la trecutul lui Nastase pana la cum trebuie sa aibe o blonda parul, ei scriu despre divers, dar se vin ca expertii la o emisiune si vor sa fie tratati ca atare. Cel mai mult ma enerveaza cand judeca oamenii aflati in anumite situatii, de ex divort, recasatorie, relatii, fara sa dovedeasca prin ceva ca au o experienta de viata superioara celor pe care ii judeca.

    Deasemenea, cei care scriu despre politica, in mare majoritate nu inteleg politica si nu o cunosc, mai ales ca adesea sunt platiti ca sa injure un partid sau personaj politic. Jurnalistii ar trebui sa se rezume la a informa lumea, ca la pareri ne pricepem si noi, si nu mai este partidul care sa gandeasca pt noi, ca in trecut.

  • Nu ma interesează politica. Dacă vreau să devin jurnalist pe teme politice, atunci voi studia domeniul. Ironia sorÅ£ii e faptul că materia asta era opÅ£ională dar printr-un comunicat de la Minister, a devenit opÅ£ională-obligatorie. Adică figurează la materiile opÅ£ionale dar e musai să le studiez pe ambele.
    Gheorghe, orice material presupune documentare înainte de a fi făcut public, avem o materie ce ne tratează exclusiv subiectul ăsta. Fără documentare nu ai cum să ieşi cu un material spre publicare.
    Jurnaliştii se împart pe diverse domenii, doar că unii fac meseria asta doar pentru faimă sau anumite interese. Ăia nu-i poţi numi formatori de opinie, aşa cum nici eu nu sunt un formator de opinie.
    Nu cred că voi ajunge să practic atât de mult în presă, ştii bine că aleg oricând radio-ul sau online-ul în defavoarea ziarului sau televiziunii.

  • Mie imi displac jurnalistii care vin si fac pe desteptii la TV. Deasemenea imi displac jurnalistii care activeaza pentru tabloide si care scriu mizerii chiar despre alti colegi mai populari de ai lor, nu numai despre oameni publici. Iar astea fiind zise cred ca imi displac peste jumatate din jurnalisti. Cu restul n-am nimic.

    Pe mine ma amuza sintagma “optionala-obligatorie”. Eu zic sa dezbatem subiectul ^_^

    Cred ca orice persoana care ajunge sa aibe un comentariu pe un mediu public este intr-un fel formator de opinie, indiferent daca e jurnalist sau nu, pentru ca lumea care se uita este influentata de ceea ce vede, aude sau citeste in media. De aceea oamenii azi sunt atat de confuzi si atipici, pentru ca se informeaza din toate partile, iar calitatea informatiei la care au acces este foarte proasta.

  • De fapt, informatia e prea multa si oamenii nu stiu sa o filtreze. De aici vine confuzia. Se spunea ca un om informat e un om puternic, acum e valabila vorba : un om ce stie sa-si filtreze informatia e un om puternic. 🙂

Comments are closed.