Mijloace de transport din Viena

Nu sunt o mare amatoare de maşini, preferata mea e micuta Mini Cooper. Dar în Viena am văzut multe maşini interesante, de la foarte noi la foarte vechi.

Mi-au plăcut bicicletele. Bagi fisa, ai luat bicicleta şi ai ce da la pedale prin oraş. Din fericire, am văzut destule piste pentru biciclişti, doh! Oricum e super tare ideea.

Tramvaiele vechi circulă în paralel cu cele noi, asemenea celor orădene. Eh, doar că tramvaiele austriece vechi arată foarte bine şi te poţi înţelege pe stradă cu cineva, dacă trece tramvaiul. Apropo, mi s-a părut cel puţin ciudat: reclamele de pe tramvaiele vechi nu trec de linia care delimitează geamul. Cine i-o fi învăţat pe UDMR-işti că reclama trebuie să reducă total vizibilitatea călătorului, nu ştiu.

În schimb tramvaiele Siemens din Viena sunt mai lungi şi, cineva spunea, au scaune căptuşite.

4 thoughts on “Mijloace de transport din Viena

  • In general in Europa de vest se prefera masinile mici, din ratiuni practice si economice. Deasemenea scuterele sunt foarte populare. In Florenta de exemplu am vazut masini electrice, si scutere, care statau parcate la o priza 🙂

    In Romania lucrurile sunt altfel, inca lumea considera masina un simbol al bunastarii si al statutului social de om cu bani, decat un semn de normalitate. De aceea avem atatea SUVuri si probleme cu traficul

  • ca o completare la capitolul transport-infrastructura: capacele de la gurile de canalizare de pe soselele vienei cat si liniile de tramvai sunt la acelasi nivel cu asfaltul, lucru neintalnit in 90%, poate si mai bine din cazuri, pe soselele marilor orase din romania. cred ca austriecii au privirea mai precisa decat lucratorii ADP de la noi :))

  • Faza cu bicicleta nu prea o sa o vezi la noi … nu prea se asorteaza la ciucate-pantaloni albi(galbui)-tricou “Da puta madre” cu sclipici.
    Tramvaiele … fie ele scumpe tot le-a luat sa fie cat mai ieftine totusi 🙂 mici si “multe” parca ar trebui sa fie vreo 10 dar o sa le terminam de platit cand o sa avem nepoti ingineri =)

  • Păi ÅŸi dacă faci pană la bicicletă ce faci? O pui la loc ÅŸi fugi?:)) Ce tare ar fi să avem ÅŸi noi scutere pe curent…dar..hm…unde ar fi prizele pe stradă? Asta înseamnă împrumutul formelor fără fond…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.