No more beer!

Cu tristeţe în suflet anunţ faptul că o lună nu am voie să consum bere! Tragedie, nu glumă!

Motivul e cât se poate de simplu: nisipul de la rinichi a devenit un mediu propice pentru unele bacterii, aşa că m-am trezit cu o frumuseţe de infecţie urinară. Şi dor al naibii de tare rinichii!

Timp de 4 săptămâni trebuie să inlocuiesc berea cu 3 tipuri de antibiotice si un biotic (ăla are rolul de a mă proteja de candidă, o boală ce apare frecvent în urma administrării îndelungate de antibiotice).

Nu a fost deajuns supărarea produsă de “no beer for a month“, la farmacie am constatat că dacă ii spuneam farmacistei că sunt doar studentă nu plăteam deloc antibioticele. AÅŸa am scos din buzunar 15 lei pentru antibiotice si vreo 10 pentru biotic. Adică mai pe scurt, nu e de ajuns că eu cotizez la sistemul public de sănătate de 5 ani de când activez pe piaÅ£a muncii, timp în care nu am beneficiat de gratuităţi, mai trebuie să plătesc pentru că medicamentele sunt compensate numai la substanÅ£a de bază sau doar într-un anumit procent.

Hai că eu am de unde da încă 15 lei pentru medicamente, dar bolnavii cardiaci, care au nevoie de medicamente ce nu sunt întotdeauna compensate, de unde naibii să mai scoată încă 50-80 lei?! Sau cei suferinzi de cancer? Sau diabeticii?

Fir-ar să fie de sistem defectuos!

Ca să fie tacâmul complet şi analizele le-am plătit, vreo 20 de lei, nu de alta dar acum 5 zile policlinica unde am fost trimisă nu avea plafon pentru analize compensate. Adică, dacă nu m-ar fi durut rinichii atât de tare, aş fi putut să mai aştept vreo saptamână în plus, timp în care poate că infecţia s-ar fi raspândit şi mai mult. Ca să nu mai spun că timp de 5 zile oamenii ăia de la policlinică mi-au tot testat analiza de urină. Dacă în cele 5 zile mi se făcea rău şi iarăşi făceam temperatură de 41 de grade?! Doctorul de familie nu poate administra un tratament dacă nu ştie cu ce se confruntă, dacă nu are rezultatele de la analize.

Concluzia acestei însemnări (dacă ai mai avut răbdare să citeÅŸti până aici) e că nu mai am voie să beau bere vreme de o lună! 🙁

2 thoughts on “No more beer!

 • Ouch .. nasol 🙁

  Atentie la antibiotice, daca iei contraceptive orale. Ca le cam “inactiveaza”, sa nu ai suprize 🙂

  Stiu ca este total aiurea, dar macar ma bucur ca ai mei si cu mine ne permitem totusi orice medicament e necesar. Am un cardiac cronic in familie si medicamentele urca la 60-100 lei pe luna, dar ni le permitem, asa ca nu mai stam dupa compensate sau gratuitati, ca aia mai lipseste, sa stea la coada.

  Este trist ca se intampla asa in ideea in care sunt multi sarmani care nu isi permit sa “lase de la ei”, asa cum facem noi.

  Insanatosire grabnica draga mea. Ai grija de tine 😉

 • Multumesc frumos Dojo! Cel mai frica mi-e de bolile pe care le pot aduce antibioticele … paradoxal 😛
  Soacra mea are probleme cu inima si medicamentele se ridica la 70-80 de lei lunar iar o parte din ele sunt compensate (norocul ei ca nu se sta la cozi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.