Pacat :(

Zilele trecute ziceam de Claudiu Pop şi nefericita sa campanie electorală. Astăzi am citit despre Decana Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Ştiinţe Ale Comunicării din Oradea, Lia Pop şi Ioan Mang, profesor.

Ambii sunt oameni cu o cultură impresionantă, Lia Pop chiar e o femeie ce mănâncă politică pe pită, vorba ‘ceea. Are o bibliotecă enormă, a citit foarte multe cărÅ£i ÅŸi nu vorbeÅŸte prostii.

Despre Ioan Mang am auzit numai de bine de la studenÅ£i. Am avut ocazia o singură dată să-l văd “live” ÅŸi mi-a făcut impresie bună. Are oleacă trac de vorbitul în public dar se descurcă.

Păcat că ambii au ales să candideze pentru Senat şi Camera Deputaţilor pe listele PSD! E un partid comunist, aşa a rămas în memoria colectivă şi aşa va rămâne atâta vreme cât Mircea Geoană, Ion Iliescu şi Adrian Năstase vor trăi.

Cu 2 oameni buni, partidul nu se schimbă aÅŸa cum nu se face primăvară cu 2 ghiocei 🙂

11 thoughts on “Pacat :(

  • Eu te-as contrazice putin. Lia Pop mi se pare exact genul de pesedista cu puternice legaturi in comunism. Starea actuala a facultatii de jurnalism din Oradea i se datoreaza. Intrebare? De ce la Oradea nu sunt invitati adevarati oameni de presa sa tina cursuri studentilor? De ce nu sunt invitati profesori (adevarati) de la facultati similare din tara?
    De Mang sunt multe de zis. Cica prof. univ. si mai stiu eu ce, iar el are ca slogan ceva’ de genu’ “sa fie fain, sa fie bine”. Ce crede ca asa e “cool”?!?

  • Adi, ce profesor din tara ar dori sa vina la o facultate cu 30-40 de studenti? Ce profesor ar veni tocmai pana la Oradea pentru a tine cursuri pentru o mana de oameni, majoritatea prezenti la cursuri doar pentru a bifa in caietul de prezente.
    Numeste acei “oameni adevarati” din presa oradeana. In afara de 2-3 redactori de la Bihoreanul, in Oradea nu se face presa. Sa fim seriosi! Nici macar voi nu faceti presa. Pentru mine tabloidul nu e presa 🙂
    Referitor la Mang, sloganul lui parca mai suna cumva, fata de cel al lui Claudiu Pop.
    Oricum, in Romania campania electorala e o bataie de joc la adresa electoratului 🙂

  • Cine e de vina ca facultatea are doar 30-40 de studenti? Oare nu conducerea ei? Eu cunosc profesori de la Cluj, capabili, care ar veni si pentru 30-40 de oameni interesati la Oradea, doar sa fie invitati. Se pot face multe schimburi de experienta pe tema asta.
    “Oamenii adevarati” din presa oradeana sunt foarte putini. Poate prea putini. As fi insa curios sa stiu care sunt cei doi-trei redactori de la Bihoreanul pe care ii apreciezi. Mie mi se pare ca numarul e exagerat. Unul, hai, poate doi. Eu nu pot sa am respect pentru un saptamanal la care se poarta santajul pe fata. Si nu doar asta le e buba…
    Cat priveste tabloidizarea Contrast-ului… sunt multe de povestit. In mare, sunt de acord cu tine. Eu pe sport incerc sa tin deoparte “gagicile” care aduc click-uri sau alte chestiuni de genu’ asta. Deocamdata am reusit… Ce va urma, om trai si om vedea. Totusi, daca esti atenta, poti gasi (filtra) informatii OK la noi. Marele meu regret e ca, din pacate, nu se folosesc la maxim oportunitatile pe care ni le ofera online-ul.
    Ma mai deranjeaza si atitudinea asa-ziselor surse din Oradea. Pana nu ii “futi”, scuza-mi expresia, dar e cea mai buna, nu te baga in seama. Mie nu-mi vine sa cred cand vad ca cei de la Bihoreanul scriu de rau de propriile surse (de cele mai multe ori stiri inventate sau umflate cu pompa) si pana la urma aceleasi surse tot pe ei ii informeaza. Nu ma intelege gresit, in “vorbele” mele nu se ascunde vreo frustrare fata de Bihoreanul sau alta publicatie, ci una indreptata impotriva mass-media din Oradea, care e total neprofesionista.

  • Aaa, apropos, la Cluj-Napoca am fost la cursuri sustinute de profesori super OK in fata a 20 de studenti. Printre numele mai importante, ii amintesc pe Dan Curean (la acel moment director de imagine la TVR Cluj si un cameraman de exceptie, premiat pentru o gramada de documentare – unul dintre ele a fost despre Mocanita din Maramu’), Ruxandra Cesereanu (poate cel mai bine documentat specialist in istoria comunismului si detentia politica din Romania comunista), Catalin Stefanescu (nenea de la Garantat 100%).

  • Scuza-ma, da’ tot imi mai aduc aminte de cate ceva. Chiar daca Oradea nu are oameni adevarati de presa, asta nu inseamna ca studentii nu pot invata ceva de la ei! Fiecare om are lucruri bune sau rele. Sau… si mai bine, daca omu’ chemat in fata studentilor demonstreaza ca nu are de-a face cu presa, merita mancat de viu de voi. Si din asa ceva se poate invata. (din rubrica “nu faceti ca el”).

  • numa cand aud numele liei pop m-apuca greata.iar cuvintele de lauda la adresa monunentului de aroganta(tot de lia pop vorbesc acum) imi intorc stomacu pe dos.toti oamenii valorosi care pe care-i cunosc au devenit mai modesti pe masura iluminarii.doar o specie aleasa de creaturi devin fuduli, mandri si intangibili cu fiecare carte pe care o cumpara.caci cred ca e o diferenta intre a detine o gramada de carti, a citi si a asimila parerile altor oameni.

  • Adi, nu exista printre studenti tragere de inima. Da, sunt de acord, e vina conducerii ca nu sunt conditii prielnice, da, e vina conducerii ca nu avem cabinete de mass-media, da, e vina conducerii ca nu vin profesori de renume. Dar nici studentii nu sunt mai prejos.
    Lia Pop nu e o femeie rea si nici un profesor prost. Nu toate lucrurile tin de ea, stii bine 🙂 Degeaba ar vrea sa ne ofere luna de pe cer daca Universitatea nu accepta. Oricum, eu nu o voi vota. PSD nu e de viitor 🙂

    PS. Te rog, nu compara Clujul cu Oradea! Sunt diferente mari, in toate domeniile!

  • Nu am comparat Clujul cu Oradea. Il ofeream doar ca exemplu. Sunt diferente mari, dar asta nu inseamna ca nu putem ajunge la nivelul lor. PSD-ul clar nu e viitor, insa din pacate cam nici un partid nu pare sa ne ofere un viitor. Cred ca stii si tu la fel de bine ca in tara asta, un cuplu tanar, nu este ajutat cu nimic. De fapt, ma exprim gresit. Cred ca nici unul dintre noi nu asteapta ajutor, ci mai degraba conditiile normale de a trai. Adica sa-ti fie recunoscuta scoala, inteligenta si aptitudinile si intr-un timp relativ scurt sa-ti permiti sa iti intemeiezi o familie. Adica, mai pe romaneste, la 30 de ani, dupa cel putin cinci ani de munca, sa iti permiti sa-ti cumperi o casa, chiar daca accesezi un credit pentru asta.
    Daca atata lucru nu poti face la 30 de ani, fara ajutorul parintilor, pentru ca nu toti beneficiaza de el, mai au pretentia de la noi sa ne intemeiem o familie? Sa facem copii? Pentru ce? Sa traiasca intr-o familie modesta? Sa fie toata copilaria un frustrat ca parintii lui nu-si permit sa-i cumpere o jucarioara sau sa-l trimita intr-o excursie?
    Sunt de acord cu tine ca studentii nu au tragere de inima. Aici e un cerc vicios. Studentii spun in apararea lor ca lipsa de tragere de inima se datoreaza lipsei conditiilor de la facultate. Facultatea spune ca nu poate face nimic deoarece mai-marii universitatii nu accepta. Si asa mai departe…
    Rolul unui conducator, indiferent de ce fel de institutie, este, printre altele, sa stie sa gestioneze o situatie. Lia Pop ar fi cel mai bun conducator daca ar stii sa iasa din situatia asta. Dar nu reuseste! Si mai are tupeul sa-mi ceara votul pentru a ajunge in Parlament, cand ea nu a stiut sa gestioneze situatia de la facultatea sa.

  • Auzi ce prostii se vorbeau in 2008. Cica PSD nu e de viitor 🙂 Uita-i cum se lafaie la putere!
    Bine ca macar A. Nastase a gustat putin din apa de la robinetul din Jilava…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.