Cartofi noi la cuptor

De când ne-am mutat în casă nouă prima dorinţă în materie de mâncare, a fost să bag nişte cartofi la cuptor. Zis şi făcut. Nici n-am apucat să ne despachetăm bine că îl şi trimiteam pe al meu bărbat la piaţă după cartofi.

Reţeta am învăţat-o de la mami meu, care ne gătea aşa ceva, indiferent de sezon. Ne băteam mereu pe mâncarea asta! Nici friptura de pui nu era atât de apetisantă precum cartofii la cuptor!

Să spunem că vei găti pentru 4 persoane (sau 2 nehaliţi, ca noi doi!). Aşa că ai nevoie de 5-6 cartofi noi mai mari, de o ceapă de mărime medie, un pic de boia sau pastă de ardei, de o bucată zdravănă de cârnaţ afumat şi de oleacă de slănină.

După ce am curăţat cartofii, i-am tăiat rondele. Aşa-mi plac la cuptor. Tu îi poţi tăia cum ai chef. Poţi face sculpturi, dacă ai talent

Ceapa se căleşte în 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui. Când ai luat cratiţa de pe foc, adaugă boia sau pastă de ardei. Eu prefer să nu ard boiaua, e mai uşoară la stomac aşa.

Ceapa călită cu boia se pune apoi într-o tavă mare, peste care vei aşeza cartofii. Se sărează dar nu foarte tare, se piperează, se pune apă cât să depăşească stratul de cartofi şi se bagă la cuptor.

Pentru că noi am avut niÅŸte cârnaÅ£ foarte bine afumat (săru’mâna mami!), l-am tăiat bucăţele ÅŸi l-am adăugat pe la final, când cartofii erau aproape făcuÅ£i. Slănina se taie fâşii mai mari ÅŸi se pune peste cartofi. Pe măsură ce se prăjeÅŸte îi dă o aromă delicioasă mâncării.

Nu uita să mai întorci din când în când cartofii!

După cam 30-35 de minute, depinde de aragazul tău, ar trebui să fie gata cartofii copţi la cuptor.

Poftă mare!

P.S: merge foarte bine cu o salată de varză cu ardei roşu!

7 thoughts on “Cartofi noi la cuptor

  • Mmmmm, bun! Pacat ca nu avem cuptor!
    Cartofii astia cu ceapa si kaizer (sau carnati, slana) se numesc “taranesti” sau “moldovenesti”- in realitate, oricum s-ar numi, sunt un deliciu!
    Sa va fie de bine! Data viitoare poate dati un telefon, aduceam si noi un suc de morcovi, ceva

  • I hate uuuuu:(( Vreau si eu asa ceva…vai, ce mai salivez….americanii astia nu au papa buna. Daca ar sti balenele astea de aici ce mancam noi in ro, nu ar mai manca de la porcaria aia de burger king, ca parca am mancat mancare de caine, nu whooper. Mi-e dor cel mai tare de mancarea de acasa si apoi de oameni. Uof…cine m-o fi facut asa gurmanda??:(

  • :emoticon salivand: Dupa cum arata cred ca nici nu-s asa buni pe cum ii lauzi… :emoticon salivand:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.