Concert aniversar de 25 de ani la Pestera de la Romanesti

În weekendul ce urmează, eşti invitat(ă) la concertul aniversar de 25 de ani organizat la Româneşti de către Fundaţia Academică Culturală Timişoara – FACT, cu sprijinul Primăriei Timişoara, al CJT, al Asociaţiei speologice Speotimiş.

În 1984 s-a ţinut primul concert în micuţa peşteră din jud. Timiş. Având o acustică deosebită, Peştera de la Româneşti a devenit un loc ideal pentru concerte rock şi spectacole de muzică simfonică sau clasică.

Printre formaţiile ce au cântat de-a lungul anilor pentru turiştii melomani se numără Zdob şi Zdub, Cargo sau NightLoosers.

Programul de duminică, 4 octombrie, începând cu orele 14 cuprinde:

concert cu orchestra simfonică şi corul „Ion Românu” ale Filarmonicii „Banatul”, din Timişoara, alături de violoncelista Alexandra Guţu. La pupitrul dirijoral se vor afla cinci dirijori: Remus Georgescu, Gheorghe Costin, Radu Popa, Iosif Todea şi Roberto De Maio (Italia).
Concertul cuprinde lucrări din creaţia compozitorilor Ludwig van Beethoven, Joseph Haydn, Edvard Grieg, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Wolfgang Amadeus Mozart şi George Enescu. Intrarea la concert este liberă. NewsTimisoara

5 thoughts on “Concert aniversar de 25 de ani la Pestera de la Romanesti

 1. iatcu

  Of ce ma enervati (!!!) cu pesterile prihanite.
  Parca te-am “comentat” si acu un an pe alelasi subiect.
  Tu-mi ziceai ca specialistii “grotelor” considera ca nu-i nici un pericol, bla bla, se pot tine concerte / adunaciuni de popoare pe linga stalactate si stalacmame.

  Habar nu aveti cit de mult gresiti.

  O sa-mi ceri argumente pentru ceea ce-am scris mai sus? OK vin la concert inarmat cu niste tuburi de spray si o sa-ti las mesaje pe toti peretii cavernei.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Iatculee, nu te-am vazut de ceva vreme pe aci.
   Da mai, stiu ca taranii tot tarani sunt si ponegresc toate frumusetile patriei. Stii ce e ciudat totusi? Ca dintre toate numele vazute in pestera, 99% erau romanesti. Si stii ce mai e ciudat? Ca la astfel de concerte vin multi nemti, austrieci, francezi, belgieni etc. Dar numele lor nu le-am vazut scrijelite. Sau poate toti Hansii s-au transformat in Gheorghe si Ion!
   Dar sa stii ca acustica e nemaipomenita. In tavan au cuib cativa lilieci. Dupa acustica zici ca-s cateva mii…

 2. iatcu

  Bine ne-am regasit!

  Frau und Herr Hans au renuntat la pictatul pesterilor inca din holocen. Acum 10.000 de ani, inaintea ultimei glaciatiuni, era asa de frig in pestera ca-i ma ai aspuca clantanitul dintilor. Atunci cred ca o avut loc primul concert pe linga stalactite. Cu siguranta erau si pletosi. SIC!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.