De ce operatia la ochi e considerata operatie de lux?

La ultimul control oftalmologic doctoriţa mi-a recomandat să apelez la operaţia cu laser la ochi pentru a-mi corecta definitiv şi rapid micile probleme.

Nu ştiu exact cum se numesc cele două afecţiuni ce mi-au afectat ochii, ţin minte doar termenii hipermetropie şi exotropie, pe care i-a folosit frecvent tanti doctor.

ochi

Am aflat că intervenţia ce-mi este necesară e considerată operaţie de lux şi trebuie plătită total de către beneficiar. Adică, degeaba plătesc asigurări de sănătate, statul nu-mi asigură tratamentul necesar pentru a nu-mi pierde vederea mai încolo. Cum ar veni, statului îi convine să plătească pensii de boală pentru diverse afecţiuni ce pot fi tratate, dar nu asigură plata pentru combaterea acestora.

Taică-meu a trecut recent printr-o operaţie de înlocuire de cristalin. L-a costat 2000 de lei, la un singur ochi. Plus tratamentele, plus ochelarii de soare speciali, plus drumurile până la Timişoara, toate adunate trec de 2500 de lei. Statul nu i-a plătit nimic. Nici nu îi va plăti, e o operaţie de lux. Pentru că, nu-i aşa, vederea e un lux în România!

Îmi vei spune că sunt frustrată şi nu voi nega. Da, e frustrant să văd că deşi cotizez la asigurările de sănătate lună de lună, de 6 ani încoace, statul nu-mi oferă şansa de a-mi corecta vederea. Taică-meu cotizează la stat de peste 30 de ani.

Nu e vorba doar de mine. Gândeşte-te la oamenii apţi de muncă ce nu au banii necesari pentru o operaţie de corectare a vederii, oameni care ajung să depindă de un sistem defectuos.

Trist!

15 thoughts on “De ce operatia la ochi e considerata operatie de lux?

  • Si eu am probleme cu vederea de la 3 ani. De atunci am tot purtat ochelari si cred ca o sa port toata viata pt. ca operatie nu stiu daca o sa-mi permit sa fac vreodata.

    • Numai dupa varsta de 21 de ani poti face operatie la ochi. Cel putin asta mi-a spus tanti doctor. Desigur, eu intrunesc varsta dar nu si partea financiara. Poate peste cativa ani … 🙂

  • Buna,

    Poti sa-mi dai contactul clinici din Timisoara unde s-a oferat taica-tau ?

    eventual o referinta 🙂

    mersi,
    Dan

  • ei si tu…
    se platesc chestiile astea mai speciale dar nu oricui. eu am auzit de la unul din fericitii sistemului, care “daca nu-l ajuta statul n-ar fi beneficiat” ca a primit un set de injectii care costau 4000ron, doar ca sa-i revigoreze organismul, dar in timp muuult mai scurt. acelasi fericit a primit si alte deconturi, cu catia ani inainte. conteaza doar ce functie ai si ce oameni iti sunt datori din sistem. te asigur insa ca nici in tarile “civilizate” problema asigurarilor, de stat sau private, este una fara sfarsit.

  • da intr-adevar este o operatie de lux operatia la ochi.eu nu am probleme grave doar -2 cu -2,5 dar…am o snsibilitatela nas daca pot spune asa nu suport ochelarii.iar operatia nu se pue in calcul pt ca ai mei nu-si permit

    • Lentilele mele sunt de doar +0.5, deci putin. Insa difera cilindrul. Chestia e ca la hipermetropie nu poate sa-mi dea o lentila care sa o corecteze, sau sa o tina sub control, din pricina celuilalt ochi.
      Oricum, mi se pare aberant sa nu poti sa-ti corectezi vederea daca platesti asigurari de sanatate. Si asa nu beneficiez de medicamente sau analize decat o data pe an.

  • Buna!
    Da-mi si mie te rog contactul pt clinica din Timisoara.
    Sunt din Mehedinti si mi-ar fi mai lesne sa merg la TM decat la Bucuresti.

  • buna
    as vrea sa-mi fac si eu operatia cu laser la ochi , daca mai merg cu cineva , sa ne operam in aceasi zi beneficiem de reducere de 50%
    deci , daca merg singura platesc 3500 lei
    daca mai merg cu cineva platim amandoi 2500 lei
    urmatoarea data cand se fac operatiile e 15 mai 2011
    eu mi-am facut deja controlul in vederea operarii , dar mi-ar prinde bine reducerea aceea de 1000 lei
    daca doreste careva ma gaseste la adresa inasi_adela@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.