Despre flori

Pe vremea când eram acasă, cu mami, cu tati şi fraţii, aveam o cameră plină de flori. În ghiveci, bineînţeles. Printre preferatele mele se număra Crăciuniţa. Nu-i ştiu denumirea ştiinţifică. De obicei, în preajma Crăciunului, înflorea. Era foarte frumoasă! Plină de floricele mici şi roz. Absolut superbă!Craciunita Din păcate a murit într-un an, avea deja peste 10 ani iar paraziţii o năpădiseră cu totul în ciuda oricăror “tratamente” aplicate.

Apoi, la 16 ani, am primit cadou, de la o bună prietenă, un bulb de crin. Până la 18 ani, când am plecat de acasă, aveam deja 3 crini superbi. Florile sunt portocalii, nu mă încânta în mod deosebit culoarea, dar s-au făcut atât de frumoase, încât era imposibil să nu le îndrăgeşti.

Apoi, dorind să experimentez, am pus câţiva sâmburi de lămâie într-un ghiveci şi am tot udat pământul, aşteptând să răsară ceva. După câteva săptămâni, a ieşit un fir de plantă. Ciudat, nu semăna cu iarba ce mai iese în ghiveci. A continuat să crească şi s-a făcut un pomişor frumos de lămâi.

Întotdeauna am avut “mână bună” la flori, cum zicea mami. Orice am plantat, a ieşit şi s-a făcut mare.

Mi-aş dori să am căsuţa mea, cu o grădină mică în faţa casei unde să plantez flori iar în spate să cultiv roşii sau căpşuni. Am şi eu fixurile mele!

De când sunt în Oradea, n-am mai avut tangenţă cu florile :(. Mi-e dor de dimineţile de vară când ne trezea tati să udăm florile până nu e prea cald, “să nu se opărească planta de la soare”.

P.S: imaginea e primită pe skype, de la un cititor al blogului. Mereu îmi trimite imagini cu flori. Mulţumesc!

10 thoughts on “Despre flori

 1. Perti

  “… Întotdeauna am avut “mână bună” la flori, cum zicea mami. Orice am plantat, a ieşit şi s-a făcut mare. …” Cand va veni momentul incearca asta si cu un copil… nu dispera, viata merge inainte… Inainte sa renunti… INCEARCA!

  Reply
  1. lilisor Post author

   Mai incolo, cand voi fi si eu ceva mai responsabila, mai putin egoista etc. Momentan ne e bine asa. Peste cativa ani, poate vom incerca si cu un bebe 😀 Dar e cale lunga pana atunci…

 2. Dan

  Hai ca ma bag si eu cu denumirea stiitifica a Craciunitei, denumita si cactusul Craciunului… faceti-va incalzirea, rupeti-va limba si pronuntati apres moi “Schlumbergera” 🙂

  Reply
 3. elena

  BUNA EU AM O CRACIUNITA CARE IN FLORESTE MEREU DE PASTI CEA CE MA MIRA FT MULT DE CE DE PASTI? SI NU DE CRACIUN MAI UNA DAR FT MICA SI A INFLORIT DE CRACIUN .

  Reply
 4. Livrare de flori

  Craciunita ce infloreste de pasti??? Wow… Am vreo 5 craciuniti, da, infloresc in perioade diferite… dar numai iarna…
  Iar tu lilisor intradevar ai mina buna la flori. Eu decind incerc sa iasa ceva din simburii mei de lamiie si nimic norok… ((

  Reply
 5. Pingback: Lalele în ghiveci | Lilisor.net: blog personal feminin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.