Distractii de iarna: la sanius de pe dealul Ciuperca

Ce fac orădenii care n-au bani de Predeal ori Sinaia? Își iau sacul de nailon/ punga/ bucata de mușama/ lopățica de deszăpezit și se bucură de iarnă pe dealul de la Ciuperca. Sau merg la Hidișel, dacă au mașini!

Pentru că n-avem mașină și nici buget de stațiuni montane, am ales varianta Ciuperca. Ne-am „împachetat” bine în geci groase, 2-3 perechi de pantaloni (sau echipament de ski pentru cei mai norocoși) și fulare pentru a nu ne îngheța dinții în timp ce urlam la coborâre.

Când am ajuns noi la Ciuperca, pe la vreo 7 jumate seara, pârtia improvizată era plină de copii și tineri. La baza dealului stăteau vreo 4-5 băieți mai solizi pentru a-i opri pe vitezomanii zăpezii, mai ales că prin apropiere trece și trenul.

LaurenÈ›iu È™i Strop n-au vrut să se dea pe pârtie, nu din motive de frică ci „din alte motive”. 😀

Noi, fetele, împreună cu Dan, ne-am distrat până am înghețat. Eu m-am retras de îndată ce am constatat că nu-mi mai simt degetelele de la picioare și după ce unul din băieții de pe acolo și-a spart nasul.  Culmea e că tipul respectiv a stat pe margine vreo 3 ture, cât să nu-i mai curgă sângele, și apoi s-a urcat din nou pe folia de nailon.

Distracții ieftine de iarnă pentru orădeni!

p.s: È™tiu că s-a topit zăpada dar e un bun motiv să-mi aduc aminte de ce sunt răcită de Crăciun! 😀

4 thoughts on “Distractii de iarna: la sanius de pe dealul Ciuperca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.