La povesti cu Adriana Saftoiu

Ieri dimineaţă ne-a încântat cu o vizită doamna Adriana Săftoiu. Nu ştiam prea multe despre dânsa, în urma interviului lămurindu-mă de ce.

Ne-a povestit câte ceva despre cartea pe care tocmai a lansat-o, Jurnal de campanie, o carte în care descrie cum s-au petrecut alegerile uninominale în judeţul Prahova, unde Adriana Săftoiu a candidat pentru un fotoliu de deputat (colegiul electoral 7).

Mi s-a părut o doamnă stilată, sinceră şi deschisă. Ok, e fost jurnalist actualmente om politic, dar totuşi, nu înţeleg de ce politicianul român se schimbă total în momentul în care ajunge la cârma ţării.

Desigur, nici Adrianei Săftoiu nu-i pot atribui acea sinceritate totală (dacă pot folosi expresia asta deşi e cam aiurea) însă are acea charismă ce lipseşte politicianului de televizor. Ştiţi voi care, acela care ţine discursuri demagogice pentru populaţia avidă după promisiuni.

A fost o întâlnire “casual”, cum ar spune americanul, liniÅŸtită, marcată pe ici pe colo de câte o întrebare mai îndrăzneaţă legată de Crin Antonescu (sper că n-are de gând să devină următorul Băsescu!), de cum cum sunt percepute declaraÅ£iile sale de marii ziariÅŸti, sau întrebări legate de plecarea sa de la Cotroceni.

Pe Traian Băsescu l-a caracterizat aÅŸa cum mereu zicea ÅŸi tati: “E un preÅŸedinte de discurs!”.

Ziceam că nu ÅŸtiam prea multe despre Adriana Săftoiu pentru că e genul de om politic retras, acel politician care nu Å£ine discursuri stupide la toc ÅŸouri, care nu se simte mai “potent(ă)” dacă l-a pus la punct pe adversarul politic printr-o replică memorabilă, aÅŸa cum se întâmpla în războiul Băsescu-Tăriceanu.

Per total, Adriana Săftoiu e o persoană care te cucereşte ca om, înainte de a te convinge ca om politic. Sunt tare curioasă de cartea sa. Da, a fost şi Ilie Bolojan prezent la întâlnire!

Ilie Bolojan

Adriana Saftoiu

Adriana Saftoiu la Oradea

P.S: dacă nu ai citit Principele, de Machiavelli, n-are rost să încerci să înţelegi politica!

3 thoughts on “La povesti cu Adriana Saftoiu

  • de la bun inceput vreau sa fac precizarea ca SUNT APOLITIC – ati cazut in plasa a.saftoiu si c. saftoiu – cum este posibil ca sa devii un nimeni fata de cel care ia scos din anonuimat ? cel care le-a dat o paine extrem de alba ? cum sa vorbesti si debitezi numai tampenii atata timp cat ai fost numit seful unui serviciu de informatii . un loc extrem de important si tu ai fost prost si nu ai stiut sa-l gestionezi . iar dupa aceea dai cu noroi in cel care te-a pus acolo ca si cand el este cel care nu a vazut ca esti prtost – esterusinos si intrece orice bun simt pentru cei care au trecut macar de gradinita – acum va dati lebede cu un alb imaculatr dar in realitate SUNTETI NIMENI – PLECAT LEPRELOR

  • “Presedintelui nu-i ajung 16 ore pe zi ca să înteleagă munca profesorilor”
    Doresc sa aflu daca aces “eseu” este intr-adevar al dnei Saftoiu.
    Va rog raspus cat mai urgent!
    Multumesc,
    RCBobulescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.