Lentile Heliomatice sau ba?

Fireşte, întreb ochelariştii care au aşa ceva. Am vorbit cu mai multe persoane şi cam toţi se declară foarte mulţumiţi de ochelarii cu lentile heliomat.

La un bărbat arată ok, mai ales la cei care au dioptrii mari dar eu am +0,5 la ambii ochi, diferă doar cilindrul însă stând foarte mult în faţa calculatorului parcă nici ochelarii ăstia pe care îi am nu mai fac faţă.

lentile

Ochii îmi obosesc foarte repede şi mă dor dar numai la când stau la laptopul de serviciu pe care îl folosesc mai bine de 9 ore pe zi.

Aşa că m-am gândit la opţiunea lentilelor heliomat. Evident, voi merge la doctor la un control, sunt doar curioasă de părerea domnişoarelor şi doamnelor care poartă ochelari cu astfel de lentile.

E o chestie şi de estetică. Eu am faţa mică şi ochii la fel de mici, mă machiez rar şi totuşi n-aş vrea să arăt ca un zombie cu lentile închise la culoare.

V-au ajutat lentilele heliomat? Sunt recomandate pentru orice dioptrie?

[sursa imaginii]

20 thoughts on “Lentile Heliomatice sau ba?

  • nu iti recomand. am purtat o lunga perioada helio si nu intelegeam de ce fara ochelari am devenit orb ca o cartita, desi am dioptrii relativ mici. si mi-a explicat o doctorita, ca heliomatii, daca ii porti oriunde, iti fac ochii lenesi, slabesc muskii de acolo si intr-un final, ajungi cartita

  • Nu-ti recomand, nu ti-ar sta bine si vorba lui Arhi, nu sunt nici foarte indicate. Mai bine iti faci lentilele cu protectie, alea in tenta verde sunt cele mai tari.

    • adika de care?cum adika de protectie?si eu as vrea sa imi ‘reglez ochii cu ochelari’ si nu stiu ce tip ar fi mai bun…adika eu stau mult la pc, am ochii albastri deschisi si nu suport lumina puternica…cu lentile heliomate as arata foarte rau, nu?stiu ca heliomatele se inchid la soare si revin la un cenusiu deschis -la intuneric…

  • In primul rand, lentilele heliomate sunt utile doar afara pe lumina puternica (soare, zapada etc.). In interior nu te ajuta cu absolut nimic.
    Pentru lucrul la calculator sunt bune lentile cu strat antireflex. Lentilele heliomate nu se inchid in acest caz. Mai mult de atat. ochelarii cu lentile heliomate nu te ajuta nici la condus. Dupa cum spuneam, mai sus, lentilele lucreaza doar afara.
    In concluzie, daca vrei sa lucrezi la calculator-lentile cu strat antireflex; daca vrei sa ai 2 in 1 (ochelari de soare si de vedere) merg lentile heliomate cu antireflex. Trebuie sa ai grija insa ca stratul antireflex se duce repede.

  • Nici eu nu-È›i recomand lentile heliomate, mai ales pentru statul în faÈ›a monitorului. Și acum îmi aduc aminte cât de ciudat se vedea monitorul prin ele la început, plus că nu au vreun rost. Lentilele alea nu te protejează în niciun fel de radiaÈ›ii, iar faptul că scad din luminiozitatea monitorului nu mi se pare un lucru prea grozav, ba din contră; textele mi se par mai puÈ›in lizibile. Ce-i drept È™tiu o fată care poartă aÈ™a ceva de vreo 4-5 ani È™i e mulÈ›umită. La fel È™i un prieten de-al meu, cam de vreo 3 ani. Momentan am lentile dintr-astea, dar următoarele nu vor mai fi aÈ™a.

    Văd că zeneseu recomandă lentilele anti-reflex. Sunt bune într-adevar, dar nu neapărat pentru monitor. Rolul lor este de a bloca reflexia luminii ambientale pe fața lentilei dinspre ochiul tău, prevenind în acest fel oboseala ochiului cauzată de lumina excesivă.

    Referitor la problema ta cu laptopul de la serviciu, poate că respectivul laptop are un monitor mai puțin grozav. Încearcă să privești monitorul drept și nu dintr-o parte, pentru că altfel imaginile nu mai sunt la fel de clare. De asemenea umblă la setările de ClearType din Windows, poate reușești să obții niște fonturi mai clare, mai lizibile.

    P.S.: din punct de vedere estetic nu mă încântă. Cel puÈ›in bărbaÈ›ii arată ca niÈ™te pensionari 🙂

  • @ZeNeSeu: când eram mic, singurii oameni cu lentile heliomate pe care-i vedeam erau în vârstă, deci e posibil ca percepÈ›ia mea să fie deformată.

  • Daca esti soferita nu iti recomand sa le porti la volan- la schimbari bruste de lumina (de exemplu intrarea intr-un pasaj) se inchid rapid si ai cateva secunde de orbire, ceea ce e periculos cand conduci. La fel se intampla si de exemplu cand afara este soare puternic si intri intr-o cafenea mai intunecoasa- trebuie sa astepti sa se faca ajustarea lentilelor si e deranjant.

  • Fals ceea ce e scris de Zu. Am eu de 2 ani si ceva, ochelari cu lentile de plastic -0.50 heliomate cu antireflex si sunt excelenti in orice conditii. Lentilele devin inchise la culoare doar la lumina solara si doar in contact direct cu aceasta deci doar in aer liber nu in masina sau in casa, etc. De asemenea lentilele se inchid in asa fel incat nu te mai deranjeaza lumina puternica solara dar nu te deranjeaza nici cand intri undeva unde nu mai e asa puternica lumina, plus ca procesul de inchidere sau deschidere la culoare al lentilelor se face repede.

  • eu iti recomand lentilele helio doar afara,dar sa sti ca mie, cateodata, am impresia ca ma ametesc.Iti recomand sa-ti iei inca o pereche de ocelari cu antireflex pt. interior.Nu e bine sa porti helio in casa. Eu cel putin asa fac.

  • Mai fratilor , ce aveti de gand ?
    m-ati aiurit de tot ca nu mai stiu ce ochelari sa folosesc si cu DE CARE lentile ! pentru conducerea auto pe timp de noapte si zi .
    POATE OARE SA MA LIMPEZEASCA CAREVA ?

  • CE OCHELARI [LENTILE SANT MAI BUNE ?= ANTIREFLEX? HELIOMATICE ? SAU SI UNA SI ALTA ?
    VA ROG UN SFAT BUN SA-MI RECOMANDATI

  • port dioptrii antireflex hrliomate si sunt indragostit de ele. le am de mai bine de jumatate de an si le-am dat jos de la ochisori doar pt cosmetizare.nu conteaza daca e soare sau nu, primesti aceeasi cantitate de lumina mereu. asta e avantajul. exista lentile cu un timp de raspuns ridicat astfel ca nu vei avea probleme majore dak intri la intuneric.

  • De 3 ani port ochelari cu lentile heliomat (rodenstock…deci nu chiar varianta de varf) si in general sunt tare multumit de ele. Inainte am avut ochelari cu lentile antireflex (momentan il folosesc ca ochelari back up la excursii lungi) deci cred ca pot sa fac o comparatie destul de obiectiva. Sunt sensibil la lumina puternica asa ca pentru mine chiar a meritat sa aleg varianta heliomat.
    Cea ce am observat ca in aer liber culorile sunt mai saturate, adica culorile calde devin mai intense…lucru care imi place foarte mult. In rest timpul de raspuns la intrarea in incaperi este de numai cateva secunde…

    Lentilele heliomate devin inchise NUMAI in aer liber! Chestia ca se inchid in auto, in casa nu este adevarat. Din pacate pentru conducerea auto nu te ajuta deloc… Am o masina de culoare gri metalizat, iar razele de soare sunt reflectate de capota :)! Ochelari de soare cu dioptrii nu am facut ca costa foarte mult…

    Acum urmeaza sa schimb iarasi ochelarii si cred ca o sa aleg varianta lentile antireflex + rama magnetica + lentile de soare fara dioptrii cu rama magnetica. Daca nu asi conduce frecvent, asi alege iarasi varianta heliomat+strat antireflex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.