Ne iubim doar de Valentines?

Teoretic toata lumea se apuca sa faca oferte acum, pentru gagici, pentru baieti si pentru restul lumii. In schimb nici unul nu se gandeste ca baiatul trebuie sa cumpere fetei cadouri scumpe, sa cumpere parfumuri scumpe, sa cumpere cine mai stie ce “si-ar dori” fata.

Adineaori am dat peste chestia asta la Piticu. Poate-s eu mai ţărancă, mai demodată, nu ştiu, mai tâmpită, dar nu ţin minte să-i fi cerut brutei mici ceva ieşit din comun de Sf. Valentin. O cina la un restaurant select în 14 februarie nu-mi arată că mă iubeşte mai mult. Şi sinceră să fiu, nici nu m-a impresionat vreodată actul de a ieşi la restaurant de Valentine’s Day.

Mai mult a contat faptul că după o zi obositoare m-a aşteptat la ieşirea de la serviciu ca să mergem la pizza. Sau când s-a oferit să cureţe ceapa şi usturoiul, să nu-mi mai curgă ochii. Sau când stă lângă mine la bucătărie, povestind vrute şi nevrute, ajutându-mă să gătesc, învârtind cum poate în oala cu sos, mereu întrebând dacă amestecă bine.

Chestii d-astea minore care pentru unii nu contează dar care mie îmi spun cât de mult contez pentru omul de lângă mine. Romantismul din filme e o fantezie! De cele mai multe ori romantismul are altă formă, pe care trebuie să o descoperi.

Anul acesta vor marca al treilea “Valentin” împreună aşa cum am făcut-o în ceilalţi ani: cu o ciocolată preferată şi mai mult timp de leneveală în pat. Nu pentru că e ziua îndrăgostiţilor ci pentru că e o zi în care toată lumea pare să facă altceva, să fie altfel.

Degeaba te duce în alt oraş de Valentines dacă în celelalte zile se poartă urât cu tine. Degeaba acum îţi zice cât de mult de iubeşte dacă ieri sau alaltăieri te-a înjurat şi ţi-a spus că eşti o povară pentru el. Degeaba azi te scoate în oraş dacă mâine va refuza să te sărute sau să rămână la tine.

Haideţi să nu fim ipocriţi!

14 thoughts on “Ne iubim doar de Valentines?

 1. Dan

  in fiecare an, cu ocazia prilejului… imi suplimentez doza de insulina pentru a putea face fata dulcegariilor ieftine si gratuite peste care dam la tot pasul… brusc, de Valentin, toti isi aduc aminte cat de mult se iubaresc si alea alea, ba mai mult a aparut si contra-reactia la Valentine’s, adica traditionalistii dragobetisti… ok, am inteles, dar nici in ruptul capului nu pot concepe ca e musai sa ne manifestam asa de plenar amorul doar in zilele astea… vorba ta, Lili… mai bine curat o ceapa sau un usturoi decat sa ma prefac lovit de Cupidon taman in ziua de Velantains.

  Reply
 2. lilisor Post author

  Hello Adi. Mersi. Inca mai am de lucrat la tema, sper sa reusesc sa schimb toate chestiile care ma enerveaza, printre care culoarea textului.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Adica, daca iti arati dragostea doar de Valentines inseamna ca esti un om realist? Sa fim seriosi!
   Apropo, ce inseamna “dc”??

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.