O viata distrusa

Un copil de 10 ani care urma să fie operat de apendicită rămâne invalid în urma administrării anestezicului în şira spinării. În câteva clipe o viaţă de om a fost distrusă fără vreo şansă de recuperare.

După 12 ani de chin, inima tânărului decide că e mai bine să se oprească. Avea doar 22 de ani.

Aseară am aflat de la mami că un fost coleg din şcoala primară, rămas invalid în clasa a 4-a, a murit la începutul anului acesta.

În ultimii ani n-am mai ţinut contactul cu el, dar aflarea veştii că nu mai e m-a tulburat. Pentru că în mintea mea a rămas copilul acela vesel, plin de speranţă. Aşa l-am văzut mereu. Chiar şi atunci când se chinuia să treacă linia ferată în cărucior şi refuza cu încăpăţânare ajutorul meu.

“EÅŸti prea pricăjită să mă ajuÅ£i”, mi-a zis cu zâmbetul pe buze.

Mă gândesc că la fel puteam să păţesc ÅŸi eu, la 16 ani, când asistenta mi-a făcut acelaÅŸi timp de anestezie. Cât de uÅŸor se poate nenoroci o viaţă de om…

De azi dimineaţă încerc să-mi amintesc ce melodii îmi cerea să difuzez la radio şi nu mai ţin minte nici una! Şi vremea de afară nu ţine deloc cu mine!
Aşa că am ales Aerosmith cu Dream On. Nu cred că am nevoie să motivez alegerea. Piesa e superbă!

4 thoughts on “O viata distrusa

  • Grav, foarte grav… mult mai grav e faptul ca te nasti sanatos si un medic iti face “ceva” ce-ti schmba viata. 🙁 Cunosc un caz cand fetita s-a nascut sanatoasa “tun” avand un scorul Apgar 10, a doua zi a scapat-o asistenta pe jos si-a paralizat… de atunci au trecut 15 ani. 🙁

  • Grav … se intampla cele mai nasoale treburi prin spitale si fetita mea s-a nascut sanatoasa … si a ajuns in spital (inca nu se stie de unde a luat bacteria dar a facut meningita) sa nu va zik ce luna am tras prin spitale cu en`shpe mii de punctii in coloana aia (cat poate fi la 3 saptamani)
    Un doctor ii face din prima punctie reusita iar altu incearca 15 intepaturi si abandoneaza pe motiv ca (poate nu are destula experienta??? desi a studiat prin tari straine …) multumesc Domnului ca a scapat cu bine!
    Fara rau e si mai rau, daca nu erau macar medicii astia … era moarte sigura …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.