Orice scriitor poate deveni blogger, insa nu orice blogger poate fi scriitor!

Orice scriitor poate deveni blogger, dacă i se năzare. Dar evident că nu orice blogger e şi scriitor. De la această constatare elementară, ni se deschide o perspectivă tulburătoare: cum să te arunci tu, de la înălţimea statutului cu trudă cucerit, în abisul internetului, riscând să te îneci în anonimatul mulţimii de bloggeri? Ce te-ar putea îndemna oare să te avânţi în vacarmul general al blogosferei, unde ultimul agramat are mai multe şanse de afirmare, căci vai, grobianismul e mai gustat decât subtilitatea ideii, iar exprimarea din topor la mai mare preţ decât fineţurile stilistice? Avantajul de a avea blog, oricât de multe beneficii în materie de marketing ar însemna el, trage mult mai puţin la cântar decât neajunsul de a fi catalogat de vreun confrate mai spilcuit drept un amărât de blogger. Unde mai pui că există riscul ca propriii tăi cititori, pe care îi considerai fani necondiţionaţi, să te dărâme de pe piedestal, postându-ţi niscaiva remarci usturătoare.

O mică parte dintr-un editorial excelent semnat de Alexandru Seres în ultima ediţie a revistei “Familia“, editată şi produsă în Oradea.

3 thoughts on “Orice scriitor poate deveni blogger, insa nu orice blogger poate fi scriitor!

 1. koma

  orice mecanic auto poate deveni blogger… dar nu orice blogger poate deveni mecanic auto. (cred ca e valabil pt orice alta meserie)

  nu stiu daca este relevanta invadarea blogosferei de catre “scriitori” pentru numarul sau calitatea acestora. o posibila explicatie ar fi si refuzul prostituarii, daca ne gandim la amenintarile aduse unor vechi bloggeri cu darul scrisului de catre “anonimi”. intr-o vreme frecventam poezie.ro, un loc in care tinerii(si nu numai) autori de proza si poezie isi asterneau gandurile.

  in spiritul sperantei de mai bine, poate atunci cand nu vom mai vota EBE, BECALI, VADIMI sa ne faca de ras prin Europa, vom fi dispusi si sa scriem/citim poezie pe bloguri.

  Reply
 2. Florin Puscas

  Cum insasi literatura se muta incet incet pe internet, cred ca tot mai multi scriitori se vor manifesta in spatiul acesta.
  Cat despre bloggeri, cei putini care au darul scrisului, pot folosi blogul ca un mijloc, o portita de evadare inspre literatura adevarata din offline.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.