Work hard, stay humble!

Revolutie pe 2 roti: azi in Timisoara, maine-n toata tara!

Am avut ocazia să particip la unul dintre cele mai interesante evenimente din ultima vreme: Revoluţie pe 2 roţi/Verde pentru biciclete, un proiect Pedalează.ro. (click pe poză pentru galeria foto!)

Verde pentru biciclete

Lanţul de biciclete a pornit de la Timco, având o lungime de cel puţin 2 km. Poliţia ne-a însoţit pe tot drumul, şoferii au fost receptivi şi nu ne-au făcut probleme prea mari.

Timişoreni de toate vârstele, de la pici de 3-4 anişori, la bătrâni, de la biciclişti amatori la sportivi, de la biciclete la ricşă sau tricicletă, pe toate le-am văzut ieri.

Finalul turului a avut loc în Piaţa Operei. Nu mai e nevoie să spun ceva, urmăreşte clipul de mai jos pentru a-ţi face o idee despre cât de fain ‘o fost.

Cum spuneam mai sus, a fost unul dintre acele evenimente la care îţi face plăcere să mergi, unde simţi că nu eşti în plus şi că există o şansă pentru a schimba ceva.

Au fost peste 1500 de biciclişti, din câte am aflat de la unul dintre organizatori, deşi eu am o vagă impresie că au fost mai mulţi pentru că numerele n-au ajuns pentru toţi. Iar pe drum s-au mai alăturat alţi timişoreni pe 2 roţi. În centru un nene de vreo 40 de ani, m-a întrebat de unde poate primi şi el număr, că vrea şi el să participe. L-am sfătuit să urmeze coloana şi dus a fost omul.

M-au impresionat timişorenii cu entuziasmul lor, m-a impresionat că au venit în număr mare în ciuda vremii urâte şi a puţinelor grade arătate de termometru. Dacă e vreun oraş unde oamenii pot fi mobilizaţi într-un proiect pentru şi despre oameni, Timişoara e primul nume ce-mi vine în cap.

Mulţumim pentru o zi minunată, mulţumim pentru invitaţie şi mulţumim pentru doza de optimism ce ne-aţi oferit-o!

Later update: oricât au încercat organizatorii să mă convingă să pedalez pe o bicicletă mai de Doamne-ajută, nu mi-a fost ruşine cu micuţul Pegas, ţoacla copilăriei mele. Cu ocazia asta vreau să-i mulţumesc celui ce a condus un Hyundai roşu şi care s-a băgat brusc în faţa mea, de pe banda a doua pe prima bandă, deşi eram la doar 1 metru de el. Ah, şi mulţumiri speciale vacii cu palton maro imblănit care la Piaţa 700 s-a băgat în faţa bicicliştilor că n-avea răbdare să trecem. Mersi, vitelor!

lilisor pe bicicleta

Lili

Lugojeancă devenită orădeancă. Zâmbesc, citesc și vorbesc mult în compania potrivită. Îmi plac bărboșii, pisicile, câinii și sarcasmul. Nu neapărat în această ordine. Mulțumesc de vizită și de interes! Dacă ai ceva interesant de anunțat, dă-mi de știre!


Reader Comments

  1. Pingback: Un weekend plin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.