Seriale recomandate

Nu sunt genul de persoană care are răbdare să stea ore în șir în fața televizorului, la telenovele. În schimb, am mereu 3-4 ore la dispoziție pe săptămână pentru câteva seriale actuale care mă deconectează de stresul cotidian. Dacă te interesează, citește mai departe:

1. Two and a Half Men

two and a half mensursa foto

Charlie Harper, un afemeiat care compune muzică pentru reclame și pentru copii (ironic, știu!)  se trezește peste noapte că locuiește în aceeași casă cu fratele său, Alan Harper, un kiropractician divorțat, ce încearcă să fie tată de weekend unui copil adolescent (și cam retardat!). Umorul rezultat e unic. Alan e efeminat însă disperat după compania unei femei, Jake (fiul său) reprezintă cu succes adolescenții de azi iar Charlie devine din ce în ce mai cuminte. Adică, nu-l mai vedem cu altă femeie în fiecare episod ci s-a așezat la casa lui cu Chelsea, o tipă cu „sufletul” maaareee!

Merită văzut, chiar dacă în ultimul sezon glumele sunt ceva mai subțiri și expirate.

2. The Big Bang Theory

big bang theory sursa pozei

Sheldon Cooper e preferatul meu. Doar ți-am mai spus că I’m a sucker for geeks, nu?! Serialul prezintă aventurile a 4 prieteni, toți genii într-un anumit domeniu, din viața de zi cu zi. Sheldon e genial prin aroganța dar în același timp, simplitatea caracterului. Serialul merită urmărit, chiar dacă multe dintre chestiile de fizică și cuantomecanică îmi depășesc limita de asimilare. Primele 2 sezoane s-au difuzat deja în America, acum rulează al treilea sezon.

3. Lie To Me

lie to me season 2sursa imaginii

Tim Roth e genialul dr. Cal Lightman, un specialist în detectarea minciunilor prin observarea mimicii. Au mai fost câteva faze cam trase de păr însă Lie to Me cucerește prin aroganța personajului principal. E un fel de Dr. House cu accent britanic care urăște mincinoșii.

4. Flash Forward

flash forwardsursa imagine

E un serial nou lansat bazat pe nuvela actorului canadian Robert J. Sawyer. Practic: după ce toată lumea leșină vreme de 137 de secunde, în timpul ăla având viziuni despre cum v-a arăta viața lor peste 6 luni, un agent FBI se chinuie să afle cine e în spatele acelui blackout mondial.

5. Criminal Minds

Criminal Minds Castsursa imaginii

În materie de seriale criminale, ăsta e pe primul loc. Îmi place la nebunie rolul lui Matthew Gray Gubbler, acela de doctor în toate domeniile, acel geek ce pare să știe tot însă are dificultăți în a-și exprima emoțiile, fie ele legate de femei, colegi sau … frica de doctori! Echipa de FBI profilers descoperă și prinde criminali în serie pe baza unui profil al ucigașului în corelație cu victimele sale.

6. Dexter

dextersursa imagine

Primele 3 sezoane au fost captivante și au reușit să țină telespectatorul cu sufletul la gură. Începând cu al 4-lea deja prea se trage de păr tot firul epic.

Dexter e un specialist ce lucrează în cadrul poliției Miami Metro. Practic el analizează petele de sânge, calculează traiectoriile pentru a da o mână de ajutor în prinderea făptașilor. Ei bine, în viața lui secretă, Dexter e un criminal cu sânge rece, un fel de Robin Hood dar care jefuiește oamenii răi de … viețile lor! E un justițiar modern care taie în bucăți toți răufăcătorii ce au scăpat de brațul lung al legii.

7. Supernatural

supernaturalsursa imagine

L-am descoperit de relativ puțină vreme, am văzut abia primul sezon. Supernatural prezintă aventurile a doi frați care vânează fantome, spirite, chestii care fac rău oamenilor. Pe când cel mai mic dintre cei doi frați era doar un bebeluș, un spirit malefic a omorât-o pe mama lor, țintuind-o de tavan și făcând-o să ia foc instant. Același spirit o ucide mai apoi, 20 de ani mai târziu, pe prietena tânărului așa că frații sunt puși pe fapte mari și distrug orice chestie malefică le iese în cale, în același timp căutându-și tatăl dispărut.

About Lili

Lugojeancă devenită orădeancă. Zâmbesc, citesc și vorbesc mult în compania potrivită. Îmi plac bărboșii, pisicile, câinii și sarcasmul. Nu neapărat în această ordine. Mulțumesc de vizită și de interes! Dacă ai ceva interesant de anunțat, dă-mi de știre!

, , , , ,

10 Responses to Seriale recomandate

 1. Dan December 1, 2009 at 2:35 pm #

  Dintre astea doar Flash Forward il urmaresc si pot sa spun ca merita. Btw, cand reincepe Lost? 🙂

  • lilisor December 1, 2009 at 8:24 pm #

   Nu stiu, noi am renuntat dupa sezonul 4 cred.
   Flash Forward chiar merita, e ceva nou in peisaj 🙂

 2. mccristina December 4, 2009 at 3:40 pm #

  .. dar Friends?..

  • lilisor December 4, 2009 at 3:51 pm #

   Friends face parte din categoria serialelor Oldies but Goldies 🙂

 3. Dragoș December 4, 2009 at 3:42 pm #

  Two and a half men – check
  The big bang theory – check
  Flash forward – check
  Dexter – check
  Supernatural – check
  “Lie to me” pare interesant, so merci pentru recomandare 😀

  La schimb îți recomand “How I Met Your Mother”, care e… genial 😀

  • lilisor December 4, 2009 at 3:51 pm #

   Am auzit ca e misto, il voi cauta 🙂 Mersi si eu

 4. Gaelex December 4, 2009 at 7:55 pm #

  Supernatural mi se pare genial, din cauza lui Dean in principal si atitudinii lui je m’en fous. Pana acum au ajuns la sezonul 5, care parca si-a pierdut totusi din intensitate, desi cu premisele pe care le are nu ar fi fost cazul. E mai curand psihologic si nu mi-a placut ca au omorat cateva personaje secundare.
  2 1/2 men e simpatic, norocul lui Charlie ca se gaseste o femeie sa il accepte.
  The big bang theory si Lie to me iau acum cateva sezoane.

 5. pifone August 12, 2010 at 2:19 am #

  1.ROME
  2.spartacus

  astea sunt filme interesante. Si va rog sa-mi recomandati daca mai gasiti ceva asemanator

  • lilisor January 20, 2011 at 4:03 pm #

   Rome merită văzut, Spartacus e prea violent pentru gusturile mele 🙂

 6. mircea June 1, 2013 at 8:54 am #

  va recomand productiile canalului de televiziune american SHOWTIME:Shamless,Homeland,The Borgias , serialul de comedie A MODERN FAMILY,THE WIRE,BREAKING BAD si serialul anului 2013,dupa cum se spune HOUSE OF CARDS ,cu kevin spacey producator si protagonist al serialului.

Leave a Reply

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other