Tabloidul – fabrica de vedete?

Din când în când mai citesc bloguri şi tabloide scrise de americani. E interesant de observat cum fac ei din ţânţar, un armăsar. Sau cum se fabrică vedete. Libertatea, Click! şi CanCan sunt bebei pe lângă Star, PopSugar, Perez Hilton sau The Superficial.

Ultimul scandal de divorţ, exploatat la maxim de tabloidele americane, e cel al lui Katie Price de Peter Andre. Îi ascultam muzica într-o vreme, dar de când s-a însurat cu Katie “Jordan” Price, am renunţat.

Mă mir că Peter a rezistat atâţia ani lângă panarama aia de femeie care arată ca o femeie uşoară, ce-şi vinde corpul pe mărunţiş, doar pentru a-i apărea numele în ziare. Numai când îi vedeam numele în newsletter, ştergeam mailul!

Unele femei (dar şi bărbaţi) consideră că dacă au ajuns pe prima pagină a tabloidelor sunt vedete şi ar face orice doar pentru a apărea săptămânal pe coperţile revistelor. E chiar patetic. Tabloidul nu te face vedetă. Chiar îţi ştirbeşte mult din credibilitate şi faimă.

Mă tot întrebam de ce Michelle Pfeifer, care are o relaţie reuşită de peste 20 de ani cu regizorul David E. Kelley, nu apare în ipostaze jenante pe prima pagină a tabloidelor. Desigur, e bătrână acum, are 51 de ani, însă paparazzi au urmărit-o şi pe ea peste tot în tinereţe, însă nu s-a expus chiar în halul în care se expun Paris Hilton, Lindsay Lohan, Heidi Montag sau chiar Megan Fox.

De ce Jessica Alba sau Halle Berry reuşesc să se ţină deoparte de scandalurile fabricate de reviste? S-or fi prostit şi paparazii de azi?

În altă ordine de idei, pentru mine există femei care pozează în ipostaze pentru postere adorate de tirişti sau tractorişti, femei care nu ştiu să pozeze în ipostaze secşi, femei care sunt senzuale fără a fi vulgare şi femei vulgare.

Katie Price se situează în 2 categorii: cea destinată tractoriştilor şi cea a vulgarităţii.

Puţine actriţe de azi ştiu să fie senzuale fără a fi agresive, neinteresante. E la modă:

  • să ai silicoane ÅŸi să fii scândură de slabă (gen Tori Spelling, oribil!),
  • să ai fundul imens ÅŸi să nu ai vreun talent dar să ai părinÅ£i bogaÅ£i ÅŸi celebri (precum Kim Kardashian),
  • să fii blondă ÅŸi proastă dar să te crezi vedetă (asemenea lui Heidi Montag),
  • să fii blondă, naivă ÅŸi “uÅŸoară” (precum gemenele lui Heffner sau fosta lui iepuriţă, Kendra Wilkinson)

Sunt câteva sute, poate chiar mii de alte pseudo-vedete care vând revistele americane. Chiar nu înţeleg de ce lumea cumpără astfel de porcării.

Tu citeşti tabloidele româneşti? Cât de mult te afectează? De ce citeşti aşa ceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.