Test-drive cu Lexus RX 450H

Ajută-mă, Doamne, să câștig la Loto! Eventual, joacă și pentru mine…

Ăsta mi-a fost primul gând când m-am urcat în mașina ce ne-a fost pusă la dispoziție pentru drive test de către băieții de la Toyota Oradea.

Tu, cel care mă citești constant, știi că nu vreau prea multe de la viața asta: doar o casă, câțiva câini care să se bată cu cele 3 pisici ale casei și … un Lexus RX 450H! Sper să câștig la loto într-o bună zi, să am bani de toate astea!

Știu că vei spune că părerea mea despre o mașină e puțin spre deloc importantă pentru că, nu-i așa?! , sunt femeie. Pe deasupra, nici măcar n-am carnet de șofer. Dar asta nu mă împiedică să spun că Lexus RX 450H m-a fermecat. De ce?

 • Pentru că în spate am avut loc să stau lejeră chiar dacă în dreapta se afla Designerul (care e om serios de vreo 110 kg!) iar în stânga Laurențiu, fără să simt că n-am aer sau că n-am unde să-mi întind picioarele.
 • Pentru că puteam regla aerul condiționat doar pentru locul de pe banchetă
 • Pentru că atunci când șoferul accelera, nu intram automat în scaun, riscând să ajung cu fundul în portbagaj, dimpotrivă!
 • Pentru că la semafor motorul se oprește și pornește ușor. Plus că e atât de tăcut încât riști să auzi manelele mașinii din spatele tău. Până și o pisică ce toarce e mai zgomotoasă decât mașina asta!
 • Pentru că are un portbagaj atât de mare încât mi-aș putea face pat acolo.
 • Pentru că e hibrid și „funcționește” atât pe benzină cât și pe o baterie puternică ce se încarcă la fiecare oprire parcă.
 • Până-n 50km/oră mașinuța asta funcționește pe baterie, abia apoi papă benzină. Adică, e mașină eco!
 • La parcarea cu spatele, japonezii prevăzători au pus camere de vedere în bara din spate (din câte am înțeles) cu ajutorul cărora vezi cum parchezi. Plus că pe monitorul de la bord ți se arată, ca unei blonde veritabile, ce manevre trebuie să faci pentru a parca. Superb!
 • Chiar dacă mi s-a făcut rău când Designerul a testat mașina în curbe, am reușit să-mi mențin echilibrul și să nu-mi dau peste Monciu.
 • Ah, da, mașina are o cheie deșteaptă pe bază de amprentă.

Ieri am fost atât de încântată de mașina asta, precum un copil de 2 ani care acum descoperă ciocolata. Dacă ai bani și vrei un automobil bun și sigur, te sfătuiesc să o testezi. Lexus te va fermeca!

Pentru o părere mai profesionistă și avizată (plus că e bărbat!), te sfătuiesc să citești articolul lui Andrei Monciu.

Câteva poze:

lexus oradea Lexus RX 450H

Lexus RX 450H Lexus RX 450H

Lexus RX 450H bancheta Lexus RX 450H volan

Lexus Lexus hibrid

1 thought on “Test-drive cu Lexus RX 450H

 1. Designerul

  In primul rand… scuze pentru curbe… in 10 minute de test am facut si eu ce am putut. In al doi-lea rand, sarumana, Miha o sa fie bucuroasa sa afle ca are un sot de doar 110 kg (am mai mult ori cum). Cat despre masina…daca am incaput 3 pe banceta din spate si nu ne-am stresat unul pe altul atunci chiar e spatioasa. Joaca la loto iar daca o sa ai nevoie de sofer, vin cu drag, si promit ca voi conduce mai temperat.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.