Vama – viata merge mai departe … ca gandul la Vama Veche

Pe o scenă evident mult prea mică pentru Tudor şi echipa, trupa Vama a încântat aseară publicul orădean.

Deşi concertul era programat pentru ora 22, băieţii şi-au făcut apariţia pe scenă cu o întârziere de jumătate de oră. Probabil s-au pregătit sufleteşte pentru spectacolul ce avea să urmeze.

Clubul Blue Monday nu a fost asaltat de orădeni, aşa cum se întâmplă în serile de sâmbătă când nu ai loc să arunci un ac, însă cele câteva sute de persoane prezente au reuşit să întreţină atmosfera alături de Tudor Chirilă & co.

Primul spectacol live pe care l-am văzut într-un club a fost un concert Proconsul, acum vreo 6 ani. Eram ferm convinsă că nici un alt artist nu poate cânta live atât de bine precum Bodo. M-am înşelat! Tudor Chirilă are un dar înnăscut de a face show. Sonorizarea a fost de nota 3 cu indulgenţă, nici acum nu aud bine cu urechea dreaptă. Dar felul în care trupa a reuşit să stârnească atâtea reacţii de la un public orădean care de obicei e şters şi apatic, e un miracol!

Am văzut oameni de toate vârstele la concert. Tineri, multe puştoaice dar şi oameni trecuţi bine de 40 de ani. Vârsta n-a mai contat … De ce ar conta vârsta în faţa muzicii?!

După o zi obositoare, după atâtea veşti nefericite primite, după ce am simţit încă odată că totul în jurul meu se prăbuşeşte, concertul de aseară mi-a redat energia pierdută, curajul de a merge mai departe. Băieţii au reuşit să-mi transmită optimismul de care am nevoie, pe care credeam că l-am pierdut definitiv. Pentru câteva ore am lăsat deoparte toate grijile şi problemele ce nu-mi dau pace şi m-am lăsat purtată de muzică.

Vrei soare, soare îţi dau…” urla mulţimea extaziată de binecunoscutele acorduri de chitară.  “Nu am chef azi, n-am chef de nimic. De vodka sau de vin, tequilla, rom sau gin!” au cântat la unison orădenii innebuniţi de spiritul lui Bahus.

Beţivilor, cântaţi în cor“, a dojenit Tudor audienţa pierdută în versuri.

Aş putea spune o poveste despre concertul de aseară dar mi-e că aş deveni penibilă. Prefer să ţin pentru mine sentimentele ce m-au fermecat azi noapte! Şi eu am dreptul să fiu egoistă!

Later Edit: s-a trezit şi al meu badică de a pus pozele online:

8 thoughts on “Vama – viata merge mai departe … ca gandul la Vama Veche

 1. ghita

  repertoriul trupei Vama Veche a fost cashtigat in instanta de catre trupa “Trupa Veche” … trupa lui Chirila nu poate canta vechile melodii decat cu acordul celor din “Trupa Veche” … lol

  Reply
  1. lilisor Post author

   Ghita: cu toate acestea, concertul a fost superb! Insa Blue Monday are nevoie urgenta de consiliere in domeniul sonorizarii!

 2. Pingback: Concert Vama Oradea [poze] | Jurnal de Oradea - Mintea Ardealului

 3. ODWGOOG

  Nu neaparat tine de local sonorizarea. O trupa care se respecta, ma refer la Proconsul aici, au facut in aceeasi locatie un show cu propriile scule. Scule, care incapeau intr-un tir. Si a sunat excelent.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Daca ai fost in Blue Monday si cu alte ocazii inseamna ca ai observat cat de nasol se aude sunetul chiar si atunci cand pe scena e Andras cu formatia! Anul trecut, de Craciun, am fost in club si sonorizarea a fost la fel de proasta. Eu nu-mi auzeam vocea, ce sa mai spun de ceilalti! Iar cu chelnerita ma intelegeam prin priviri si semne!

 4. ghita

  de cand s-a destramat trupa “Vama Veche” nu prea mai au farmec melodiile lor …cat despre sonorizare …hmmm sorry nu-i domeniu meu …

  PS. Ca de obicei banul leaga si dezleaga , uneshte si dezbina.. trist dar adevarat

  Reply
 5. priti

  clubul are din punct de vedere acustic multe probleme…dar, sfat prietenesc: incerca sa nu stai la balcon in lateral!

  Reply
 6. Pingback: Dumnezeu nu apare la stiri - Vama! | Lilisor.net: blog personal feminin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.