When blogs fail!

De vreo câteva zile observ marea vânzoleală pe Digg, Mixx, Propeller and other social networks în legătură cu un video în care naratorul povesteşte despre folosirea pisicuţelor la pescuitul de rechini.

Evident, curioasă fiind, am intrat pe situl prezentat la final şi nu mi-a spus nimic. Ba chiar m-a făcut să cred că e un alt spam site. E plin de linkuri şi nici o informaţie relevantă, aşa cum fac spammerii de dincolo!

Tot curiozitatea m-a făcut să caut pe Google mai multe despre subiect. Ce să vezi?! Nici măcar un portal de ştiri internaţional nu a precizat de acest subiect, lucru care m-a făcut să cred că tot clipul e o prostie, o farsă menită a atrage trafic pe situl ăla de rahat.

Dacă marile televiziuni, ziare şi situri de ştiri nu precizează nimic, nu au publicat aşa ceva, înseamnă că e puţin probabil ca subiectul să fie credibil. Pentru că dincolo jurnalismul se face la alt nivel!

În schimb vuie blogosfera “englezească” de preluări ale videoului publicat iniţial pe LiveLeak. Un video jenant, stupid şi deloc lămuritor aşa cum susţine autorul.

Recent PETA a emis un comunicat de presă prin care cere companiilor şi oamenilor să susţină campania în care peştii sunt redenumiţi sub forma “pisicuţe de mare”, în ideea că nimeni nu vrea să mănânce pisici. În felul acesta PETA urmăreşte reducerea pescuitului în apele Australiene iar cererea de peşte să scadă considerabil.

Videoul de care ziceam mai sus a apărut pe net la câteva zile după comunicatul PETA.

Sunt curioasă câţi “jurnalişti” din România vor lua pe bune videoul. Până acum am văzut în Libertatea. Hai să vă văd!

În caz că nu mă credeţi pe cuvânt, aruncaţi o ocheadă aci! Greu e dom’le să gândeşti uneori!

13 thoughts on “When blogs fail!

 1. TyB

  O M G! urasc sa vad scene din acestea…
  Ma simt zdrobit… mai ales ca imi plac pisicile… oameni meschini, ordinari cu scopuri mercantile… si gata X(

  Reply
 2. blinder

  In momentul in care tipul “introduce carligul in ceafa pisicii”, aceasta aproape ca nu reactioneaza! Ciudat, ai crede ca o doare. Deci nu cred ca e real. Daca ar fi, respectivii insi nu cred ca s-ar lasa filmati de tv.

  Reply
 3. Teo

  Si totusi nu e fum fara foc, chiar daca site-ul in sine e dubios si probabil ca sumele donate de site-ul acela catre organizatii pt protectia animalelor sunt nesemnificative.
  Link-ul care urmeaza arata ca National Geographic a investigat si confirmat cazuri de folosire a cainilor si pisicilor in Réunion ca momeala pentru rechini. Aparent sunt lasati peste noapte cu carligele in bot si labe ca sa sangereze bine inainte sa fie aruncate in ocean ca momeala.
  http://news.nationalgeographic.com/news/2005/10/1019_051019_dogs_sharks.html

  Si o poza cu un caine cu un carlig prin bot, destul de explicita, spre deosebire de video-ul acela fake.
  http://news.nationalgeographic.com/news/2005/10/1019_051019_dog_shark.html

  Reply
 4. lilisor Post author

  Teo: in cazul pisicutelor, daca acei jurnalisti s-ar fi obosit sa dea un search pe google, si-ar fi dat seama ca e o farsa! Acele persoane care au pus la cale farsa s-au gandit la faptul ca multi oameni vor crede prostia lor de video tocmai pentru ca a existat un caz similar. Dar asta nu e un motiv bun pentru a nu investiga subiectul!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.