Ghiveci de legume cu mămăligă şi smântână

În ultimele 2 săptămâni cred că am gătit de 3 ori în total. Nu de lene ci de oboseală, muncă multă şi ieşiri în oraş. Aşa că profitând de sfârşitul de săptămână, am recuperat treburile casnice, inclusiv gătitul. Mi-am adus aminte de mâncărurile din copilărie, arome pe care nu le voi uita vreodată şi pe care uneori le regăsesc în bucătăriile gospodinelor cu experienţă.

Ghiveci de legume cu mamaliga

Ghiveciul de legume era aproape la ordinea zilei la masă în fiecare vară, cam aşa cum la maghiari e supa de cireşe sau supa de diverse alte fructe (supă care mi-a stârnit curiozitatea). E rapid de preparat, e delicios şi săţios. Desigur, nu ţine prea mult de foame, dar e bun! Iar dacă faci o combinaţie cu mămăligă şi smântână, sigur că mâncarea asta va avea o altă consistenţă.

Cum se prepară? Ceapa roşie, ceapa albă, ardeiul kapia şi ardeiul gras se taie în bucăţele şi se pun la călit cu o lingură de ulei. După ce s-au călit bine, adaugi roşiile tăiate cubuleţe şi, eventual, decojite. Se sărează, se piperează, poţi adăuga şi puţin busuioc dacă-ţi place. La final de tot, după ce roşiile s-au topit, se bat 2 ouă şi se aruncă în oală peste amestec. Ghiveciul de legume se serveşte cu mămăligă şi smântână acră.

Nu-i prea complicat, aşa-i? Poftă mare să ai 🙂

About lilisor

Lugojeancă devenită orădeancă. Zâmbesc, citesc și vorbesc mult în compania potrivită. Îmi plac bărboșii, pisicile, câinii și sarcasmul. Nu neapărat în această ordine. Mulțumesc de vizită și de interes! Dacă ai ceva interesant de anunțat, dă-mi de știre!

, , ,

4 Responses to Ghiveci de legume cu mămăligă şi smântână

 1. ghita July 3, 2010 at 6:12 pm #

  ba e complicat :D:P

 2. Ella May 28, 2016 at 10:19 pm #

  Foarte bun, așa cum făcea bunica!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Ghiveci de legume cu mămăligă şi smântână | Lilisor.net: blog personal feminin -- Topsy.com - July 3, 2010

  […] This post was mentioned on Twitter by Lilisor. Lilisor said: Azi pe blog: Ghiveci de legume cu mămăligă şi smântână http://goo.gl/fb/6mDSe […]

 2. avemblog.net - July 4, 2010

  Ghiveci de legume cu mămăligă şi smântână | Lilisor.net: blog personal feminin…

  O reteta simpla si gustoasa….

Leave a Reply