Iarna din Oradea m-a luat pe nepregătite

Azi dimineaţă, când am plecat de acasă, nu m-am gândit că la întoarcere îmi vor îngheţa mâinile şi picioarele de la frig şi zăpadă.

Atât de tare a bătut vântul azi, încât m-am bucurat nespus de mult că am avut cu mine o plasă cu portocale. Dacă mă lua viforul pe sus?! Ce-i drept, poate ajungeam mai repede la destinaţie, dacă ar fi bătut în direcţia în care locuiesc. N-am avut mănuşi, n-am avut fular (doar o eşarfă), n-am avut căciulă. Eram un pui de găină zgribulit, cum îmi spune taică-meu. prima ninsoare din decembrie 2010 in oradea

Pot alege din 2 rute de la serviciu până acasă şi viceversa. Azi, când am avut de înfruntat furtuna de zăpadă, mi-am dat seama că ruta de pe Moldovei (pe care nu am urmat-o) e mult mai scurtă decât ruta care trece pe lângă Piaţa Rogerius. Brrr!

Când ninge, unii şoferi devin parcă din ce în ce mai nesimţiţi. De ce  parcaţi pe trotuare? Nu e de-ajuns că noi, pietonii, abia ne ţinem pe picioare de la zăpadă şi vânt, mai trebuie să trecem pe stradă pentru că unii şoferi s-au gândit că dacă parchează pe trotuar maşina va fi mai puţin expusă zăpezii. Sau ceva de genul. ninge in oradea

Era să zgârii maşina unui bou care parcase efectiv pe tot trotuarul. A trebuit să trec prin zăpada de pe şosea, călcând şi-ntr-o groapă!

Iar şoferul care venea din faţă nu avea cum să treacă fără să nu mă stropească. Pentru că, repet, un bou a parcat maşina pe tot trotuarul de parcă ar fi fost parcarea pentru care s-a luptat cu galii!

Partea bună e că, după ce-am gătit şi înfulecat nişte piept de pui cu legume şi sos de soia în mini-wok, am adormit ca un prunc. Iar mâţa s-a gândit că nu mi-ar strica nişte companie. Aşa că hop-ţop, a urcat în pat, s-a strecurat cuminte pe mâna mea şi-a-nceput să toarcă. Mâţa asta e calorifer natural, pe lângă faptul că torsul ei relaxează, mai şi ţine de cald.

Oricum, fiind pisică de apartament, habar nu are ce e zăpada, frigul, foamea sau setea. Pentru că are tot ce şi-ar putea dori. Mă rog, aproape! Ce simplă e viaţa de pisică: dormi când vrei şi cât vrei, mănânci toată ziua, nu te stresează nimeni, nu trebuie să găteşti sau să faci curăţenie. Oricum sunt alţii care fac toată treaba pentru tine. Iar dacă eşti mâţă de interior, iarna nu te ia pe nepregătite!

3 thoughts on “Iarna din Oradea m-a luat pe nepregătite

  • Mda! Pe mine m-a prins pe bicicleta mergand spre casa cu manusi de toamna si blugi in loc de ceva mai calduros… dar azi de dimineata mi-am luat artileria grea: manusile de schi, pufoaica si pantalonii de gore – sau ma rog ceva asemanator. Sia fost razbunarea mea pt ca toti soferii aia de ieri care ma stropeau se hlizeau la mine cum trec cu bicla pe langa ei care stau la cozi de semafoare si merg incet pe gheata de dimineata 😀

    Cheers!
    RzzSmurf

  • Daca nu stii, sunt site-uri care iti arata prognoza meteo pe cateva zile inainte; da’ de ce sa le folosesti? 😛
    Intr-adevar, sunt nesimtiti soferii care parcheaza pe tot trotuarul; macar sa-ti lase loc sa treci lejer.
    Acu’ te bucuri de mâţă, dar vezi ca exista posibilitatea sa inhalezi fire de par, si daca ramai insarcinata iti poate provoca probleme mai grave. In fine… nu e treaba mea ce faci cu sanatatea ta, dar sa n-o patesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.