La Mardi Gras, in lumea jazz-ului

Deși n-am părăsit (încă!) bătrânul continent european, așa-mi vine să-mi iau zborul și să aterizez în inima New Orleansului, acolo unde muzica se mănâncă pe pită. Acolo unde Louis Amstrong are o statuie uriașă pe care lumea aproape că o venerează, acolo unde nu există manele ci muzică! Acolo unde l-aș putea vedea pe Eric Clapton cântând la unison cu BB King.

ÃŽn New Orleans e mare sărbătoare în fiecare an de Mardi Gras sau Fat Tuesday. De fapt, nu doar New Orleans sărbătoreÈ™te, ci multe alte popoare predominant Catolice, Mardi Gras fiind o tradiÈ›ie de origine catolică. Se presupune că È™i romanii petreceau, alături de păgâni.  Carnaval, muzică bună, oameni veseli È™i frumoÈ™i. Pff, numai sânge rău îmi fac gândindu-mă la È™aradele româneÈ™ti …

Cine-mi sponsorizează un drum Budapesta – New Orleans? 😀

2 thoughts on “La Mardi Gras, in lumea jazz-ului

  • Si cande te gandesti ca eu am fost acolo, iti faci sange si mai rau. Bine, ca nu am fost acum, de Mardi Grass, dar am fost in parcul Louis Armstrong, am stat sub statuia aia pe care o venereaza lumea, am baut prin French Quarter, I saw the hookers, am trait the nightlife of NO. Damn, I’m too sexy for my cat:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.