Restaurant Pizza & Vino @Oradea

Din varii motive, întotdeauna am considerat că localurile situate în apropierea Primăriei sau în centru, practică prețuri mari, nesimțit de mari. Motiv pentru care în unele restaurante n-am îndrăznit, încă, să pun piciorul.

Nu același lucru îl pot spune despre restaurantul Pizza & Vino, un local select situat vis-a-vis de Parcul 1 Decembrie. L-am descoperit, în treacăt, în drum spre Schimb de Cărți. Atunci am observat multe pahare, de dimensiuni diferite, în fereastra localului. Astă seară, la invitația unor prieteni, am înfruntat frigul năprasnic din Oradea și am cinat la restaurantul Pizza & Vino.

Cum arată localul?

Sosuri

Sălile sunt mari, decorate cu bun gust, mesele aranjate ca pentru oaspeți de seamă, iar încăperile pentru nefumători sunt delimitate bine de cele pentru fumători. Având în vedere că mie-mi piere pofta de mâncare când cineva fumează lângă mine, apreciez enorm acest aspect. Pentru un local cu specific italian, așa cum e Pizza & Vino, mi-au plăcut mult tablourile cu imagini din Roma (Colosseum-ul), Veneția și alte motive de mândrie pentru poporul italian.

La intrare, în partea stângă, e barul dotat cu o vitrină unde poți vedea câteva dintre bunătățile pe care le poți înfuleca de zor.

Pizza Vegetariana

Mi-au făcut cu ochiul câteva vinete umplute, niște ciuperci prăjite și alte preparate care cu siguranță au denumirile lor pompoase în italiană. Nici nu intraserăm bine în local când un ospătar ne-a întâmpinat și ne-a condus către o masă pentru 4 persoane. După câteva secunde o domnișoară simpatică ne-a adus, din partea casei, câte o mini bruschetta cu ciuperci prăjite cu usturoi. Ca să vezi până unde s-au întins cu ospitalitatea, ne-au oferit, tot din partea casei, vin spumant. Din motive de bere și ceai de fructe, l-am refuzat elegant.

Meniul și ospătarii

Nu știu câți dintre clienți au stat să citească sfaturile din primele 2 pagini, indicații atât în limba română, cât și în italiană. „Cum să alegi vinul ideal” și „Cum se face o pizza delicioasă”. Recunosc spășită că am fost furată de gama de produse oferite: antipasti, pizza, prăjituri delicioase, și n-am mai apucat să citesc.

Pizza Diavola

Ne-am mulțumit cu pizza Diavola, vegetariană și Emmanuelle. Cea din urmă e pizza cu 2 blaturi și carne tocată de vițel. E atât de consistentă încât 2 bărbați n-au reușit să o biruiască! Fiecare pizza are un blat pufos, nici prea gros, nici prea subțire iar sosul e delicios. Pe bună dreptate pot spune că aici am mâncat cea mai bună pizza Diavola! Extra-sosurile sunt făcute în local, sosul dulce e din roșii tocate combinate cu ceva condimente (cred!) iar sosul iute e îndeajuns de picant pentru a-l trece transpirațiile pe Laurențiu.

Pizza Emanuelle

Spuneam la început de prețuri. Ei bine, costul mediu pentru o pizza e undeva la 16-17 lei. Rezonabil, având în vedere că produsul e excelent!

Nici ospătarii nu s-au lăsat mai prejos, dimpotrivă, miÈ™unau printre mese ca niÈ™te furnici. „Mai serviÈ›i ceva?”, „Cum vă place pizza?”, „Pentru acest preparat culinar vă recomandăm vinul roÈ™u…”. Păcat că nu au de vânzare ceÈ™tile de ceai!

Per total, am fost plăcut impresionați de restaurantul Pizza & Vino. Sigur le vom mai trece pragul.

poze făcute cu HTC Diamond 2 de către Călin.

12 thoughts on “Restaurant Pizza & Vino @Oradea

 • Eh nu a fost asa de frig 😀 … si sa nu uitam in cele din urma ca Pizza Emanuelle cea cu 2 balturi a venit si flambata la mijloc … un detalui apreciat de mine si tot in acelasi timp nou pentru mine … asa ca DA vom mai merge … plus ca Liviu Boldis nea oferit cat stateam la bat si fumam eu … un pahar de vin rosu din partea casei care pot sa recunosc ca nu a fost rau …

 • Fiind vorba de mâncare, am uitat să menÈ›ionez ceva FOARTE important ieri în legătură cu supa pe care o vei face azi. Când faci sosul acela de care era vorba, prima data iei un ou È™i 4-5 linguri de zahar. Amesteci bine bine, si doar apoi pui budica/făina È™i smântâna (eventual puÈ›ină apă dacă iese prea gros amestecul). Altfel nu va fi bun mai de nimic 😛

  Happy cooking 😀

  • Avand in vedere ca am iesit la pizza, n-am mai facut supa de fructe. Dar nu renunt la idee. Sa iau salariul si dau fuga in piata dupa fructe.

 • Pizza E Vino….un local cum nu credeam k am sa vad in Oradea vreodata, am fost si mi-a placut ff mult mancarea, atmosfera, promptitudinea, servirea….
  bravi ragazzi…

 • am auzit ca ati avut clienti care nu au platit! :))) nu le faceti public numele? sau macar initialele!!!

  • Erau de la garda financiara clienti care nu au platit …. nu e gluma stiu direct de la sef asta :))))) dar au fost dati afara au crezut ca peste tot au drepturi :)))))) vai de ei de flamanzi :))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.