Scârţ, loc lejer

De câteva luni mă tot cheamă Fălcuţa mică în Timişoara în Scârţ, într-un loc lejer, discret şi „bestial”, ca s-o citez! Nu ştiu din ce raţionamente n-am dat curs invitaţiei, cred că oricum nu mai contează, acum mi se par cam stupide. scart loc lejer

Dar la #timisoaranoastra am ajuns şi prin Scârţ, casa trupei de teatru Aualeu. Locul e aşa cum e descris de slogan: Scârţ, loc lejer. Fiecare cameră e decorată cu anumite accesorii şi după o anumită tematică din artă, umbrele pe tavan în camera cu barul, inscripţii mişto şi măzgălituri aiurite, o toaletă incredibil de parfumată şi o grădină, eee, o grădină care m-a dus cu gândul la opera lui Eliade, „La Ţigănci”. Doar că lipseau labirinturile, ţigăncile şi ielele.

Hamacuri, mese din buturugi şi bobine uriaşe, multă verdeaţă şi vegetaţie, buburuze şi bondari, pitici de grădină şi cocoşi care se găsesc pe acoperişurile americanilor în filmele western şi multă linişte. viata ca-n bihor

Grădina Scârţ era plină de oameni (numai noi am fost vreo 40), dar totuşi puteai sta la o limonadă şi să savurezi o poveste demult uitată şi readusă la viaţă de te miri ce.

Vreau un astfel de loc ÅŸi-n Oradea. Nu vreau să mai văd parada modei piÅ£ipoancelor de pe terasa din Columbus de vineri seară, nu vreau muzica asurzitoare a cluburilor de sub Pasajul Vulturul Negru, vreau un loc unde să simt că timpul chiar stă în loc. La Cafeneux nu sunt hamacuri iar curtea e mică ÅŸi la drumul mare, că-n rest atmosfera e senzaÅ£ională ….

N-am fost primii din Bihor care au ajuns în Scârţ, au fost alţii care-au însemnat locul înaintea noastră. Toate imaginile din Scârţ le găseşti aici!

p.s: păcat că n-am găsit pisica…


5 thoughts on “ScârÅ£, loc lejer

  • E-he, ce-am mai lancezit eu in gradina de la Scart saptamana trecuta. Din 5 zile de concediu, trei acolo le-am “pierdut”. N-am auzit inca om bun sa nu-i placa in Scart.

  • oh, da..
    m-am semnat si eu pe peretii din SCART.
    Isn’t that place just awesome? mi-as pune cortul la ei in curte si n-as mai pleca…
    ce frumos ar fi daca am avea si in Oradea ceva cat de cat la fel…

    • Da, ar fi prea frumos să avem ceva similar în Oradea. Cine ÅŸtie, poate cineva citeÅŸte rândurile astea ÅŸi poate pune de-un scârÅ£ orădean :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.