Aeriseşte-ţi casa, române!

titic se ascunde sub cearceaf

Cred că şi tu ai astfel de vecini: când deschid uşa apartamentului, împut toată scara. Şi nu mă refer la vecina simpatică de la et. 4 care şi azi mi-a făcut poftă cu ardei umpluţi. Că de la ea din casă ies doar mirosuri apetisante.

ÃŽn Lugoj aveam câţiva vecini care împuÅ£eau regulat casa scării cu diverse … să le spunem izuri interesante. Nu era nevoie să spionăm vecinii pe vizor că după miros ne dădeam seama cine a intrat în casă ÅŸi cam de câte ori.

Cam la fel şi aici, în Oradea. Putoarea rămâne la 2 etaje, pesemne cineva chiar nu cunoaşte avantajele unei locuinţe aerisite.

Simt că mă sufoc în casă dacă nu deschid fereastra, măcar pentru o jumătate de oră. Chiar dacă avem pisică, în apartament nu se simte miros de animal. Curăţ şi dezinfectez casa săptămânal, aerisesc zilnic (vara închidem ferestrele doar când plecăm de acasă, de frică să nu pice pisica de la geam cu tot cu plasă), folosesc un spray organic pt lenjerie şi fotolii şi nu pute în casă.

Aşa că nu-i înţeleg pe românii care nu-şi aerisesc locuinţele. Cum pot trăi în case unde aerul e îmbâcsit?

p.s: spray organic cu lămâie şi grapefruit pt că Laurenţiu face alergie la majoritatea odorizantelor şi spray-urilor din comerţ.

5 thoughts on “AeriseÅŸte-Å£i casa, române!

  • Ba eu m-as referi la “vecina simpatica de la 1”, ca nu tin deloc sa aflu chiar in fiecare zi ce gateste…

    Am auzit ca si pe la voi prin Bihor bantuie ambrozia. Ironic, pe caldurile astea, alergicii la ambrozie nu prea au voie sa lase geamul deschis…

    • Măi, mirosul de mâncare e mai acceptabil decât cel de nespălat sau îmbâcsit. Plus că vecina stă cu noi pe palier, se aeriseÅŸte rapid pe etaj că fiind la 4 din 4, uÅŸa de la acoperiÅŸ e deschisă ÅŸi se duce mirosul. Nu acelaÅŸi lucru se întâmplă cu cei de la 1 sau 2.

  • Lili draga nesimtira si lenea cred ca este intrnationala am intalnit si spanioli foarte imputiti nu cred ca este ceva specific romanilor.chiar in casa care stau am o vecina cu asemenea probleme adica mirosu.vara avem noroc ca este deschis geamu de la casa scari dar iarna este un chin cand trebuie sa plec undeva sau mai rau cand vin de afara de la aer curat.

  • Unii români nu È™tiu decât de curățenie generală de PaÈ™te È™i Crăciun… în rest, fac curățenie de formă.

    Eu sunt la fel ca tine, închid geamurile doar dacă e absolut nevoie. Numai că eu fără o oră, chiar È™i iarna, nu mă simt bine. 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.